Percheziţii în Suceava, Vrancea, Mureş şi Bucureşti, la contrabandişti de ţigări

Poliţiştii fac, joi, 22 de percheziţii în judeţele Suceava, Vrancea, Mureş şi în Capitală, la locuinţele unor persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, prejudiciul fiind estimat la peste 500.000 de lei.

160 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Suceava, Vrancea, Mureş şi Bucureşti, la contrabandişti de ţigări

Percheziţii în Suceava, Vrancea, Mureş şi Bucureşti, la contrabandişti de ţigări (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto Arhiva)

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi contrabandă, după ce, în perioada martie - decembrie, ar fi introdus ilegal în ţară şi ar fi vândut cantităţi însemnate de ţigarete ce proveneau din Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Prejudiciul produs de membrii grupării infracţionale a fost estimat la peste 500.000 de lei.

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava suspectează 35 de persoane de comiterea acestor fapte.

La finalul percheziţiilor vor fi duse la audieri la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava 30 de persoane, a precizat Poliţia Română.

Pe parcursul cercetărilor anchetatorii au identificat şi indisponibilizat cinci transporturi de ţigarete, respectiv 8.856 de pachete, care urmau să fie vândute ilegal.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul BCCO Bucureşti şi Mureş, SCCO Vrancea, precum şi al jandarmilolor de la IJJ Suceava. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, DGIPI şi SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici