PERCHEZIŢII în Timiş şi Mehedinţi, într-un dosar privind decontări ilegale de servicii medicale

Poliţiştii fac joi şase percheziţii în Timiş şi Mehedinţi, într-un dosar privind decontări ilegale de servicii medicale, printre persoanele vizate fiind administratorul unei reţele de clinici private, un medic şi angajaţi ai Direcţiei Antifraudă din CNAS, potrivit unor surse din Poliţie.

933 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII în Timiş şi Mehedinţi, într-un dosar privind decontări ilegale de servicii medicale

PERCHEZIŢII în Timiş şi Mehedinţi, într-un dosar privind decontări ilegale de servicii medicale (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest caz sunt vizate patru persoane, într-un dosar privind fapte de decontări ilegale de servicii medicale, prin care s-ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei.

Potrivit surselor citate, în anchetă ar fi vizaţi administratorul unei reţele de clinici private din Timiş, un medic, un director din Direcţia Generală Antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi un angajat cu atribuţii de control din aceeaşi instituţie.

Poliţia Română arată, într-un comunicat de presă, că percheziţiile sunt făcute într-un dosar de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, instrumentat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Cercetările în caz vizează reprezentanţii legali ai unor furnizori de servicii medicale din cele două judeţe. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2012-2013, persoanele vizate ar fi indus în eroare reprezentanţii unei instituţii publice, beneficiind de complicitatea unor funcţionari din cadrul acesteia, prin prezentarea pentru decontare a unor servicii medicale fictive. Prejudiciul estimat, în acest moment, a fi produs în cauză este de 100.000 de lei", a precizat Poliţia Română.

La percheziţii participă poliţişti de la Direcţia de Investigare a Fraudelor şi procurorii Parchetului instanţei supreme. Acţiunea benefiziază de suportul de specialitate al SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici