Percheziţii în Timiş şi Mehedinţi, pentru destructurarea unei reţele de trafic de canabis. Au fost confiscate 100 de kilograme de droguri

Poliţiştii de la brigăzile de combatere a criminalităţii organizate din Timiş şi Mehedinţi au făcut, luni dimineaţă, mai multe percheziţii în cele două judeţe, pentru prinderea membrilor unei grupări specializate în traficul şi comercializarea de canabis.

470 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Timiş şi Mehedinţi, pentru destructurarea unei reţele de trafic de canabis. Au fost confiscate 100 de kilograme de droguri

Percheziţii în Timiş şi Mehedinţi, pentru destructurarea unei reţele de trafic de canabis (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Inspectoratul de Poliţie Timiş, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara - Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara au făcut investigaţii cu privire la un grup infracţional organizat, implicat în producerea, traficul şi consumul ilicit de droguri de risc, care acţiona în zona de vest şi sud-vest a ţării, în principal în judeţele Timiş şi Mehedinţi.

În urma cercetărilor au fost identificaţi cinci suspecţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 31 de ani, consideraţi lideri ai grupării infracţionale.

Din investigaţii s-a stabilit că într-un imobil care aparţine unuia dintre suspecţi, situat în judeţul Mehedinţi, membrii grupării cultivau canabis şi îl pregăteau pentru distribuţie către consumatori.

Luni dimineaţa, poliţiştii antidrog din cadrul BCCO Timişoara, împreună cu poliţişti ai SCCO Mehedinţi şi sprijiniţi de jandarmi din cadrul IJJ Mehedinţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descins simultan în opt imobile din judeţele Mehedinţi şi Timiş, folosite de membrii grupării. Astfel, într-unul dintre imobile au fost descoperite mai multe încăperi în care erau depozitate plante de canabis, atât verde, cât şi uscată.

Conform sursei citate, cei cinci suspecţi vor fi duşi la sediul DIICOT Timişoara pentru audieri şi continuarea cercetărilor.

Potrivit şefului Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi, Petri Althamer, descinderi au fost făcute în localitatea Valea Anilor din Mehedinţi.

"Sunt vizate patru domicilii din Valea Anilor. Este vorba de o reţea care acţiona în judeţul Timiş, dar care are bunicii şi părinţii în localitatea Valea Anilor. Au fost confiscate aproximativ 100 de kilograme de canabis, găsite înte-o casă, unde erau puse la uscat", a spus Althamer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici