PERCHEZIŢII într-un dosar de fraudă cu prejudiciu de 130 de milioane de lei

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au descins, vineri, la 86 de adrese din Bucureşti, Ilfov şi Constanţa şi au adus la audieri 64 de persoane, într-un dosar de fraudă în care prejudiciul a fost calculat la aproximativ 130.000.000 de lei, a anunţat Poliţia Română.

264 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII într-un dosar de fraudă cu prejudiciu de 130 de milioane de lei

PERCHEZIŢII într-un dosar de fraudă cu prejudiciu de 130 de milioane de lei (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate ale Poliţiei Române împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bucureşti au efectuat, vineri, 86 de percheziţii, în Capitală, Ilfov şi Constanţa, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală, spălare de bani şi contrafacere de marcă. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 130.000.000 de lei, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit anchetatorilor, au fost făcute 81 de percheziţii în Bucureşti şi Ilfov şi cinci în Constanţa.

Surse din Poliţie au precizat, pentru MEDIAFAX, că percheziţiile au vizat, printre altele, centrele comerciale Dragonul Roşu, Doraly, IDM, China Town, Sam Expo şi Smart Expo Construct.

Ancheta poliţiştilor a demarat în anul 2013 şi a vizat o grupare care ar fi creat una dintre cele mai mari reţele de importuri în regim cargo din România, utilizând "un mecanism evazionist complex" cu ajutorul unor firme fantomă.

Aceste societăţi ar fi fost înfiinţate sau preluate de persoane cu o situaţie financiară precară, care erau uşor de controlat şi manipulat, pentru a nu plăti astfel taxele aferente vânzării în România a produselor importate în sistem cargo, care constau în articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, electronice, produse de menaj, uz casnic, produse electrocasnice, electronice şi detergenţi.

Produsele erau importate de la companii din Turcia, China, Pakistan, Iran şi Taiwan. Unele bunuri susceptibile a fi contrafăcute erau introduse în România sau erau contrafăcute în depozitele societăţilor controlate de gruparea infracţională.

În urma cercetărilor a rezultat că, în plus, gruparea vindea mărfurile importate la negru, tot prin intermediul firmelor fantomă.

Pe parcursul anchetei, la data de 12 februarie, cu sprijinul ANAF, au fost confiscate 37.680 de kilograme de detergent şi şampon contrafăcut, titularul mărcii estimând prejudiciul suferit la 106.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici