Percheziţii într-un dosar privind suspiciuni de fraudare a bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj

Procurorii de la Parchetul General fac, marţi dimineaţa, 17 percheziţii în Gorj şi Bucureşti, la sediul unor instituţii publice, la sediul unor firme şi la domiciliile persoanelor vizate, într-un dosar privind suspiciuni de fraudare a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Instituţiile publice la care se fac percheziţii sunt Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj şi Spitalul Judeţean Gorj.

497 afișări
Imaginea articolului Percheziţii într-un dosar privind suspiciuni de fraudare a bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj

Percheziţii într-un dosar privind suspiciuni de fraudare a bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj (Imagine: cristina Nichitus/ Mediafax Foto)

"Din probele administrate până în prezent a rezultat că în perioada 2008 – 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial", informează Parchetul General.

Prejudiciul este estimat la 400.000 lei. Dosarul are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi fals în declaraţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici