Percheziţii la contrabandişti de ţigări din judeţele Suceava, Neamţ, Iaşi, Constanţa şi Ilfov

Procurorii DIICOT fac, luni dimineaţă, 36 de percheziţii în Suceava, Neamţ, Iaşi, Constanţa şi Ilfov pentru a duce la audieri 20 de persoane care ar fi introdus ilegal în ţară, cu ajutorul unui poliţist de frontieră, peste 300.000 de pachete de ţigări, prejudiciu fiind de peste 1,1 milioane de dolari.

888 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la contrabandişti de ţigări din judeţele Suceava, Neamţ, Iaşi, Constanţa şi Ilfov

Percheziţii la contrabandişti de ţigări din judeţele Suceava, Neamţ, Iaşi, Constanţa şi Ilfov (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 33 de cetăţeni români şi ucraineni suspectaţi de contrabandă.

Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi introdus ilegal în România, prin segmentul de frontieră verde din zona localităţii Brodina, judeţul Suceava, 325.000 de pachete de ţigări din Republica Ucraina, aceştia fiind sprijiniţi de un subofiţer de la ITF Sighetu Marmaţiei, Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Prejudiciul produs de membrii grupării de contrabandă cu ţigări a fost estimat la peste 1,1 milioane de dolari.

Pentru prinderea membrilor grupării, anchetatorii fac 36 de percheziţii domiciliare în judeţele Suceava, Neamţ, Iaşi, Constanţa şi Ilfov, urmând ca 20 de persoane să fie duse la audieri la sediul DIICOT.

La acţiune participă ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, IPJ Suceava şi lucrători de la IJJ Suceava şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Suportul tehnic al acţiunii a fost asigurat de SRI, DGIPI şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici