Percheziţii la fosta şefă a Crucii Roşii Braşov, bănuită de deturnare de fonduri şi delapidare

Poliţiştii efectuează miercuri percheziţii la locuinţa fostei şefe a Crucii Roşii Braşov, Luana Minea, precum şi la instituţia pe care aceasta a condus-o. Femeia este bănuită de gestionarea deficitară a fondurilor publice, fals în înscrisuri şi delapidare.

828 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la fosta şefă a Crucii Roşii Braşov, bănuită de deturnare de fonduri şi delapidare

Percheziţii la fosta şefă a Crucii Roşii Braşov, bănuită de deturnare de fonduri şi delapidare

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a anunţat miercuri că sunt efectuate două percheziţii „la sediul unei organizaţii şi la locuinţa unui femei, într-un dosar privind gestionarea deficitară a fondurilor publice“.

„Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, efectuează două percheziţii în municipiul Braşov, la sediul unei organizaţii şi la domiciliul unei femei în vârstă de 64 ani. În cauză sunt efectuate cercetări cu privire la gestionarea deficitară a fondurilor publice primite de la o instituţie publică în perioada 2013 - 2015, prin schimbarea destinaţiei pentru care au fost acordate“, arată Poliţia Braşov.

Femeia vizată de percheziţii este fosta şefă a Crucii Roşii, Luana Minea, pe numele acesteia fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deturnare de fonduri, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi delapidare, conform unor surse judiciare.

Luana Minea, fost consilier judeţean PSD şi şefa Crucii Roşii, şi-a dat demisia din toate funcţiile publice, în februarie anul trecut.

Mai exact, în 17 februarie, Minea şi-a prezentat demisia din cadrul Autorităţii Teritorilale pentru Ordine Publică Braşov, iar a doua zi s-a autosuspendat din funcţia de director al Crucii Roşii Braşov, instituţie pe care a condus-o din 1990. Ulterior, ea şi-a dat demisia şi din PSD.

Demisiile au survenit după ce poliţistul Marian Godină a acuzat-o public de trafic de influenţă. În 8 feburarie 2016, Godină i-a reţinut permisul, pentru neacordare de prioritate pe trecerea de pietoni, unui apropiat al Luanei Minea, care se afla în dreapta şoferului. Aceasta l-a avertizat pe poliţist că va discuta cu superiorii săi, iar după două zile i-a făcut o sesizare pentru „comportament neadecvat“. Cazul a ajuns şi în atenţia Inspectoratului General al Poliţiei Române care a deschis o anchetă la IPJ Braşov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici