Percheziţii la membri ai clanului Duduianu, suspectaţi de înşelăciuni cu aur de 100.000 de euro

Poliţiştii bucureşteni fac, miercuri, cinci percheziţii la locuinţele lui Niculae Duduianu şi ale altor patru membri ai grupării suspectaţi că au înşelat cu 100.000 de euro cetăţeni străini în timpul vânzării unor lingouri despre care spuneau că sunt de aur.

465 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la membri ai clanului Duduianu, suspectaţi de înşelăciuni cu aur de 100.000 de euro

Percheziţii la membri ai clanului Duduianu, suspectaţi de înşelăciuni cu aur de 100.000 de euro (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Capitalei, acţiunea este o continuare a celei din 13 ianuarie, când au fost reţinute mai multe persoane. La acţiunea de miercuri participă poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale.

În 13 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 5 au reţinut pentru înşelăciune, mai multe persoane, printre care şi pe Niculae Duduianu, după ce în maşinile cu care mergea spre Cluj-Napoca au fost găsite 105 lingouri de câte 50 de grame dintr-un metal de culoare galbenă.

Gruparea suspectată că înşela cetăţeni străini era monitorizată din august 2011. În 12 spre 13 ianuarie au fost oprite pe autostrada Bucureşti - Piteşti cele două maşini în care erau Niculae Duduianu şi alţi cinci complici ai acestuia.

Aceştia intenţionau să ajungă la Cluj-Napoca pentru a-i vinde unui cetăţean turc patru kilograme de aur în lingouri de câte 50 de grame, în schimbul cărora urmau să primească 100.000 de euro.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în 22 august 2011, membrii grupării, respectiv Niculae Duduianu, Cătălin P., Marius C. şi Aurelia D., au indus în eroare doi bărbaţi pentru a le vinde patru kilograme de aur în schimbul sumei de 100.000 de euro. În momentul în care a solicitat banii pentru a-i verifica, profitând de neatenţia cumpărătorilor, Marius C. a înlocuit suma de 100.000 de euro reală cu 200 de copii din hârtie ale unor bancnote de 500 de euro, teancul de copii având prima şi ultima bancnotă reale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici