Percheziţii la membrii grupărilor Caran, Duduianu şi Vancică, suspectaţi de cămătărie şi şantaj

Poliţiştii şi procurorii fac, marţi, 40 de percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, la membrii grupărilor Caran, Duduianu şi Vancică, suspectaţi de cămătărie şi şantaj după ce au dat sute de mii de euro unor persoane care practicau jocuri de noroc la cazinouri, dobânzile depăşind sumele împrumutate.

780 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la membrii grupărilor Caran, Duduianu şi Vancică, suspectaţi de cămătărie şi şantaj

Percheziţii la membrii grupărilor Caran, Duduianu şi Vancică, suspectaţi de cămătărie şi şantaj (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

La cele 40 de percheziţii, care au loc în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Dâmboviţa, participă 15 procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi peste 400 de poliţişti.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus, în cursul lunii mai, începerea urmăririi penale faţă de 17 persoane, pentru cămătărie, spălare a banilor, şantaj şi tâlhărie.

Membrii grupărilor infracţionale frecventau casinouri din Bucureşti, de unde "îşi recrutau viitorii debitori", sumele de bani rulate în cadrul activităţii de cămătărie erau de ordinul sutelor de mii de euro lunar pentru fiecare cămătar, iar dobânzile practicate depăşeau sumele împrumutate, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Capitalei şi Poliţiei Române.

"Activitatea infracţională a constat, în principal, în acordarea de împrumuturi cu camătă, respectiv sume mari de bani (de nivelul miilor, zecilor şi chiar sutelor de mii de euro) pentru perioade scurte de timp (dobânda depăşind în unele situaţii suma împrumutată), către persoane care practică jocuri de noroc la cazinouri, iar în cazurile în care sumele nu erau restituite la termen învinuiţii exercitau presiuni (inclusiv ameninţări cu acte de violenţă fizică) în acest sens", au precizat sursele citate.

Persoanele suspectate în acest caz sunt membri ai grupărilor Caran, Duduianu, Vancică şi Rinu, aceştia fiind în atenţia anchetatorilor din noiembrie 2012.

"Suspecţii sunt bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de tâlhărie, şantaj, cămătărie şi spălare de bani, fiind obţinute şi indicii temeinice privind deţinerea de către aceştia în mod ilegal de arme de foc şi muniţii", potrivit surselor citate.

Anchetatorii vor pune în executare 17 mandate de aducere, membrii grupărilor infracţionale urmând să fie audiaţi la Poliţia Sectorului 2.

La percheziţii participă poliţişti de la Direcţia de Investigaţii Criminale, SIAS, Poliţia Capitalei, IPJ Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa şi Buzău, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Direcţiei de Informaţii şi Protecţia Internă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici