Percheziţii la o grupare suspectată de evaziune fiscală de peste două milioane de euro. Consilier local, fiul unui cunoscut avocat, printre cei ridicaţi

Mai multe percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, în judeţele Mehedinţi şi Timiş, la locuinţe şi firme, fiind vizaţi administratori de societăţi comerciale suspectaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste două milioane de euro. Unsprezece persoane au fost ridicate, între suspecţi aflându-se şi consilierul local din Timişoara Andrei Petrişor, fiul avocatului Petre Petrişor, fost preşedinte de tribunal.

2278 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la o grupare suspectată de evaziune fiscală de peste două milioane de euro. Consilier local, fiul unui cunoscut avocat, printre cei ridicaţi

Mehedinţi: Percheziţii la o grupare suspectată de evaziune fiscală de peste două milioane de euro (Imagine: Razvan Chirita - Arhiva MediafaxFoto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Mehedinţi, inspector principal Nicolae Lohon, şapte din cele 11 persoane ridicate sunt din judeţul Timiş, iar patru din Mehedinţi, acestea fiind suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani şi urmând să fie audiate la Parchetul Tribunalului Mehedinţi.

În acelaţi timp, anchetatorii au pus sechestru pe mai multe bunuri ale persoanelor vizate, în încercarea de a recupera prejudiciul de două milioane de euro.

Conform sursei citate, printre cele patru persoane ridicate din Mehedinţi se află fraţii Alin şi Mihai Udrişte, care deţin la Drobeta Turnu Severin mai multe magazine alimentare, dar şi o firmă de panificaţie.

De asemenea, a fost ridicat şi dus la audieri şi consilierul local PSD din Timişoara Andrei Petrişor, care este fiul unui cunoscut avocat din oraş, Petre Petrişor, fost preşedinte al Tribunalului Timiş şi judecător al Curţii de Apel Timişoara, al cărui nume a apărut în dosarul Mujea Marcelini şi Zaher Iskandarani.

Andrei Petrişor, care deţine o firmă de produse farmaceutice, a fost ridicat din locuinţa sa din Timişoara.

De asemenea, în urma descinderilor a fost ridicat şi un bărbat din Strehaia. În timpul percheziţiilor făcute la două palate ale romilor rudele persoanelor vizate de anchetatori au provocat un întreg scandal, o femeie din familiile celor vizaţi aruncând cu o sticlă cu apă în camerele de filmat ale jurnaliştilor, iar o alta i-a împins pe reporteri, nemulţumite de întrebările care le erau adresate cu privire la dosarul de evaziune fiscală în care sunt cercetate rudele lor.

Un număr de 22 de percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, în Timişoara, Drobeta Turnu Severin şi Strehaia, la sediile a 13 firme şi la locuinţele unor oameni de afaceri, fiind vizate 15 persoane.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Mehedinţi, inspector Nicolae Lohon, gruparea este suspectată de infracţiuni economice.

"În perioada 2008-2012, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, în relaţia cu partenerii şi luând decizii cu privire la angajări şi plăţi, au dispus înregistrări de tranzacţii comercale fictive în valoare de peste 5 milioane de euro, sustrăgându-se de la plata TVA şi a impozitului pe profit", a precizat Lohon.

Potrivit acestuia, prejudiciul în acest caz este de peste două milioane de euro, suspecţii fiind cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici