Percheziţii la Opera Naţională. Este vizat şi directorul Răzvan Dincă. Parchet: Angajaţi ai Operei, cercetaţi pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii

Procurorii fac, marţi, percheziţii la Opera Naţională din Bucureşti, într-un dosar în care ar fi vizat şi directorul general Răzvan Ioan Dincă, în legătură cu achiziţii făcute de instituţie, potrivit unor surse judiciare, care au precizat că Dincă a fost dus pentru audieri la Poliţia Sector 1.

2412 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Opera Naţională. Este vizat şi directorul Răzvan Dincă. Parchet: Angajaţi ai Operei, cercetaţi pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii

Percheziţii la Opera Naţională (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

UPDATE 12:20 - Opera Naţională: Niciun angajat nu a fost reţinut şi nici chemat la audieri, în urma percheziţiilor

"Astăzi, 12 mai 2015, Poliţia sectorului 1 Bucureşti a efectuat o percheziţie la sediul instituţiei noastre, ca urmare a solicitării Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. În urma percheziţiei efectuate, la momentul transmiterii acestei informări de presă, niciun angajat al Operei Naţionale Bucureşti nu a fost reţinut şi nici chemat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru alte audieri", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX de ONB.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 face cercetări într-un dosar în care există suspiciuni că mai mulţi funcţionari din cadrul Operei Naţionale din Bucureşti se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese.

În prezent, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (PJS1) efectuează percheziţii la mai multe adrese din Bucureşti, respectiv la sediul Operei Naţionale din Bucureşti şi la domiciliile unor funcţionari din cadrul instituţiei, potrivit unui comunicat de presă al PJS1.

Conform sursei citate, în acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar ar fi vizat şi directorul general al Operei Naţionale, Răzvan Ioan Dincă, el fiind dus pentru audieri la Poliţia Sector 1.

Sursele citate au adăugat că anchetatorii ridică documente din birouri de la Opera Naţională, referitoare la unele achiziţii făcute de instituţie.

Răzvan Dincă este directorul Operei Naţionale Bucureşti din decembrie 2012, când a câştigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. În august 2006, el a fost numit director general al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti, iar în 2007 a devenit director şi manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical "Viaţa e Frumoasă!". A regizat mai multe spectacole de teatru în ţară şi în Bucureşti. În perioada 2010-2012, Dincă a fost consilier al preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici