Percheziţii la Penitenciarul Galaţi, într-un caz de înşelăciune

Poliţiştii au descins la Penitenciarul Galaţi, dar şi în patru locuinţe din Galaţi şi Brăila, într-un caz privind păcălirea unor oameni prin telefon, cărora li s-au cerut bani, pretinzând că sunt avocaţii unor rude apropiate acestora, care au avut un accidente rutiere mortale.

326 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Penitenciarul Galaţi, într-un caz de înşelăciune

Percheziţii la Penitenciarul Galaţi, într-un caz de înşelăciune (Imagine: Shutterstock)

Miercuri dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează simultan şase percheziţii. Concret, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Alba, cu sprijinul Serviciilor de Operaţiuni Speciale Alba şi Galaţi şi al poliţiştilor de la Poliţiile municipiilor Galaţi şi Brăila, desfăşoară şase percheziţii, din care patru domiciliare şi două în Penitenciarul Galaţi.

"În cauză, sunt efectuate cercetări faţă de patru persoane suspectate, cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, două din Brăila, una din Galaţi şi una care se află încarcerată în Penitenciarul Galaţi, pentru executarea unei pedepse privative de libertate. Acestea sunt suspectate că, în perioada 23 ianuarie – 1 februarie, au înşelat sau au încercat să înşele, şapte persoane din judeţul Alba", informează Poliţia Română.

În penitenciar sunt căutate telefoane mobile şi cartele de telefon mobil de pe care au fost făcute apelurile, iar la locuinţele suspecţilor sunt căutate înscrisuri prin care au fost ridicate sumele de bani transferate prin intermediul unor societăţi de transfer rapid.

Potrivit sursei citate, cei patru au pretins păgubiţilor, prin telefon, diverse sume de bani, sub pretextul că sunt avocaţii unei rude apropiate a victimelor, care a comis un accident rutier, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa. Astfel, falşii avocaţi au cerut persoanelor păgubite să depună bani într-un cont, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid, pentru presupusa reprezentare în faţa autorităţilor.

Prejudiciul reclamat prin aceste fapte este de 19.500 de lei.

Miercuri, cei trei suspecţi aflaţi în libertate, precum şi eventualii lor complici, vor fi audiaţi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici