Percheziţii la Spitalul Covasna: Medicii ar fi luat mită pentru decizii de grad de invaliditate

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) fac, joi, percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Covasna, dar şi la Casa de Pensii Covasna, fiind vizaţi medici care ar fi luat mită pentru a facilita obţinerea sau menţinerea unor decizii de grad de invaliditate.

1187 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Spitalul Covasna: Medicii ar fi luat mită pentru decizii de grad de invaliditate

Percheziţii la Spitalul Covasna: Medicii ar fi luat mită pentru decizii de grad de invaliditate (Imagine: dreamstime.com)

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) –Serviciile Judeţene Anticorupţie (S.J.A.) Covasna, Braşov, Mureş şi Harghita, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, au pus în executare 12 mandate de percheziţie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Covasna, Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Covasna, Policlinica Spitalului Judeţean, un cabinet medical individual de familie, dar şi la domiciliile mai multor persoane fizice de pe raza judeţelor Covasna şi Braşov.

"Percheziţiile au vizat activitatea infracţională a unor medici, precum şi a unor intermediari, într-o cauză penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, constituită ca urmare a unor denunţuri depuse la S.J.A. Covasna, şi care are ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. În fapt, medicii din cadrul instituţiilor sus menţionate sunt suspectaţi că au primit, direct sau prin intermediari, foloase materiale pentru a facilita obţinerea de către persoane interesate a deciziilor de obţinere/menţinere în plată a pensiilor de invaliditate, fapte de natură a aduce prejudicii bugetului de stat", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie, remis MEDIAFAX.

În cauză s-a beneficiat de sprijin din partea lucrătorilor Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Covasna.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici