Percheziţii la Spitalul de Urgenţă Braşov şi la Casa de Pensii, într-un dosar de corupţie

Ofiţerii DGA fac joi 14 percheziţii în judeţul Braşov, inclusiv la Spitalul de Urgenţă Braşov, Casa de Pensii şi reprezentanţi ai unor firme de pompe funebre, într-un dosar de corupţie în care mai mulţi asistenţi sunt suspectaţi că anunţau, contra cost, pompele funebre despre decese.

470 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Spitalul de Urgenţă Braşov şi la Casa de Pensii, într-un dosar de corupţie

Percheziţii la Spitalul de Urgenţă Braşov şi la Casa de Pensii, într-un dosar de corupţie

Potrivit DGA, percheziţiile au loc la sediul unor instituţii publice şi la reprezentanţi ai unor firme de pompe funebre, într-un dosar în care se investighează fapte de dare şi luare de mită comise de oameni de afaceri şi personal medical, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că percheziţiile sunt făcute la Casa Judeţeană de Pensii Braşov şi la Spitalul Judeţean Braşov.

Mai mulţi asistenţi medicali sunt acuzaţi că luau mită de la reprezentanţii unor firme de pompe funebre, pentru a-i anunţa atunci când aveau loc decese.

”Este vorba despre nişte asistenţi medicali, de la Spitalul de Urgenţă şi Casa Judeţeană de Pensii, care îi anunţau pe cei de la societăţile de pompe funebre, cu privire la decesul unor persoane, în aşa fel încât îi şi puneau în legătură cu aparţinătorii persoanelor decedate, pentru a le organiza serviciile funerare, contra unor sume de bani, sumele de bani cuprinse între 50 şi 150-200 de lei pentru fiecare anunţ”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Dosarul a fost deschis ca urmare a sesizărilor primate din partea rudelor celor decedaţi.

”Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciile Judeţene Anticorupţie Braşov, Covasna şi Harghita, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au desfăşurat pe raza judeţului Braşov un număr de 14 percheziţii vizând două instituţii publice şi trei societăţi comerciale, dintre care una având ca obiect de activitate desfăşurare activităţi de pompe funebre şi nouă la domiciliile unor persoane. În cauză sunt efectuate acte de urmărire penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, evaziune fiscală, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu”, arată Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

După descinderi, mai multe persoane vor fi conduse la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici