Performanţa uluitoare a României la Balcaniada de Matematică pentru juniori: Patru medalii de aur, două de argint şi locul I pe naţiuni

Lotul olimpic de juniori al României a obţinut, la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori/JBMO (Sarajevo, 26 iunie – 3 iulie), patru medalii de aur (dintre care două cu punctaj maxim), două medalii de argint şi locul Ipe naţiuni cu 224 de puncte (din 240 posibile).

1053 afișări
Imaginea articolului Performanţa uluitoare a României la Balcaniada de Matematică pentru juniori: Patru medalii de aur, două de argint şi locul I pe naţiuni

Sursa foto: Ministerul Educaţiei

Conform unui comunicat al Ministerului Educaţiei, acest punctaj stabileşte un record în istoria competiţiei în privinţa scorului general pe echipe, echipa României fiind prima care reuşeşte să-l atingă.

Elevii medaliaţi cu aur sunt Aida Mitroi (Şcoala Gimnazială Nr.16 „Take Ionescu” din Timişoara), Victor-Vasile Dragoş (Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare), Radu-Ionuţ Stoleriu (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) şi Andrei Vila (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Aida Mitroi şi Victor-Vasile Dragoş au încheiat probele de concurs cu punctaj maxim (40 de puncte).

Medaliile de argint au fost adjudecate de David Ghibu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Emanuel Mazăre (Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Piteşti).

Toţi cei 6 componenţi ai lotului sunt elevi în clasa a VIII-a.

Echipa a fost coordonată de prof. Marius Perianu (Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina) – leader, prof. Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti) - deputy leader şi Cristian Lazăr (Colegiul Naţional din Iaşi) - observator.

La ediţia din acest a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (competiţie rezervată elevilor cu vârste sub 15 ani şi jumătate) au participat concurenţi din 18 ţări (11 ţări cu statut de membru: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia, respectiv 7 cu statut de invitat: Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croaţia, Franţa, Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan). Echipele sunt formate, de regulă, din 6 elevi, iar ţara-gazdă poate înscrie două echipe în concurs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici