Pericol de explozie la Galaţi: Un utilaj agricol a scos din pământ o bombă de aviaţie/ Pirotehniştii au izolat zona

O bombă de aviaţie din cel de al Doilea Război Mondial a fost găsită de câţiva agricultori gălăţeni pe un câmp din apropierea satului Frunzeasca. Pirotehniştii au izolat zona şi spun că localnicii au avut noroc deoarece bomba are două focoase armate şi putea exploda la atingere.

156 afișări
Imaginea articolului Pericol de explozie la Galaţi: Un utilaj agricol a scos din pământ o bombă de aviaţie/ Pirotehniştii au izolat zona

Pericol de explozie la Galaţi: Un utilaj agricol a scos din pământ o bombă de aviaţie/ Pirotehniştii au izolat zona

Bomba are greutatea de 100 de kilograme şi a fost descoperită pe un câmp din comuna gălăţeană Munteni.

Specialiştii ISU spun că persoanele care au descoperit proiectilul de aviaţie au avut noroc deoarece bomba este concepută să explodeze la orice atingere. Pirotehniştii au decis să izoleze zona până miercuri, când vor ridica bomba rămasă din al Doilea Război Mondial. Proiectilul va fi distrus pe un câmp din vecinătate, au anunţat pirotehniştii.

„A fost descoperită pe un câmp de câţiva localnici în timp ce făceau munci agricole. A fost pericol de explozie, ei au trecut cu un utilaj pe lângă bombă, putea să explodeze. Va fi mutată şi distrusă pentru că în locul în care a fost descoperită nu se poate, în zonă este o linie de înaltă tensiune. La 400 de metri este şi o fermă. Este o bombă exploziv-brizantă americană tip Demo de 250lb, 876 cm fără ampenaj şi 100 kg greutate totală, 50 kg fiind încărcătura de exploziv. Are două focoase armate şi putea exploda la atingere, aşa a fost concepută. Este din al Doilea Război Mondial, a fost aruncată din avion şi nu a explodat pentru că, probabil, a căzut în apă”, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

O echipă de jandarmi va rămâne la faţa locului până în momentul în care pirotehniştii vor lua bomba de pe câmp pentru a o distruge.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici