Pericolul ascuns de lângă noi? Despre copii şi coronavirus

  • Copiii manifestă simptome uşoare de coronavirus, atrage atenţia un reputat virusolog
  • Pentru că aceste simptome nu sunt depistate, copiii pot transmite uşor boala la nivelul societăţii
  • Deocamdată nu există însă nicio dovadă concludentă în acest sens
1117 afișări
Imaginea articolului Pericolul ascuns de lângă noi? Despre copii şi coronavirus

Pericolul ascuns de lângă noi: Despre copii şi coronavirus

Copiii prezintă forme uşoare de manifestare a infectării cu coronavirus, ce pot trece neobservate. Prin urmare, aceştia pot fi una dintre principalele verigi de transmitere a bolii la nivelul societăţii, a scris Jonathan Ball, profesor de virusologie moleculară, în The Guardian.

În majoritatea cazurilor, persoanele infectate cu coronavirus şi care au fost internate în spitalele din China au fost pacienţi adulţi. Acest lucru poate conduce la două concluzii: fie copiii nu sunt afectaţi de acest virus, fie prezintă simptome uşoare, ce nu sunt observate, este de părere specialistul.

„Asemeni multor colegi, n-am văzut vreun motiv pentru care copiii să nu fie infectaţi – virusul se răspândeşte pe calea aerului şi nu printr-o activitate specifică adulţilor. Pornind de la aceste premise, rezultă că dacă un număr semnificativ de copii au fost infectaţi, prezentând doar simptome minore de răceală, atunci potenţialul lor de a transmite virusul este imens”, scrie profesorul.

În cel mai amplu studiu efectuat asupra copiilor, cercetătorii chinezi au examinat modul de manifestare a virusului în cazul a 2.000 de copii suspectaţi de coronavirus sau în cazul cărora prezenţa acestuia fusese confirmată. Jumătate dintre copii prezentau simtome uşoare de gripă sau nu manifestau niciun semn de prezenţă a bolii.

Forme grave ale coronavirusului, în care nivelul de oxigen în sânge era scăzut sau organele erau afectate, s-au descoperit în cazul a 5% dintre copiii care au participat la studiu. Potrivit cercetării, copiii cu vârste sub un an sunt cei mai expuşi pericolului.

Copiii nu sunt nici pe departe feriţi de virus, ci, mai degrabă, purtătorii nevăzuţi ai acestuia, verigi importante în circuitul de transmitere a bolii la nivel social, a mai scris Jonathan Ball.

„Dar, din acest raţionament lipseşte o verigă cheie. În timp ce majoritatea specialiştilor consideră copiii un factor cheie în trasmiterea virusului, nu există o dovadă concludentă în acest sens”, a comentat acesta.  
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici