Persoane cu dizabilităţi au tras cu arcul în cuvintele milă, caritate, handicap, la un flash mob

Zeci de persoane în fotolii rulante au participat, joi, de Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, la un flash mob în Piaţa Constituţiei, ele trăgând cu arcul în trei ţinte marcate cu termeni pe care nu le mai vor asociate cu dizabilitatea: milă, caritate, handicapat.

241 afișări
Imaginea articolului Persoane cu dizabilităţi au tras cu arcul în cuvintele milă, caritate, handicap, la un flash mob

Persoane cu dizabilităţi au tras cu arcul în cuvintele milă, caritate, handicap, la un flash mob

Ziua Internaţională a persoanelor cu diazabilităţi a fost marcată în Piaţa Constituţiei de zeci de persoane cu dizabilităţi şi de susţinători ai acestora.

Flash mob-ul la care au participat a urmărit să atragă atenţia asupra cuvintelor asociate frecvent cu dizabilitatea. Cuvintele milă, caritate, handicapat ar trebui înlocuite, în viziunea persoanelor cu dizabilităţi, cu incluziune, accesibilizare şi acces la educaţie pentru copiii cu deficienţe.

La finalul acţiunii din Piaţa Constituţiei, participanţii au afişat un banner cu mesajul "Join the disABLE side of the Force!".

Fash mob-ul din Piaţa Constituţie face parte dintr-o serie de evenimente gândite de persoane cu dizabilităţi pentru a marca Ziua Internaţională. Acţiunea va fi urmată de o masă rotundă având ca subiect domeniul dizabilităţii în Spaţiul Public European şi de proiecţia unui film în care personajul principal este un utilizator de fotoliu rulant.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici