Persoane din Afganistan şi Pakistan, prinse la frontieră în Giurgiu. Locul surprinzător în care s-au ascuns

Trei cetăţeni din Afganistan şi doi din Pakistan care încercau să intre ilegal în România ascunşi într-un camion printre utilaje de morărit au fost prinşi la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

119 afișări
Imaginea articolului Persoane din Afganistan şi Pakistan, prinse la frontieră în Giurgiu. Locul surprinzător în care s-au ascuns

Persoane din Afganistan şi Pakistan, prinse la frontieră în Giurgiu. Locul surprinzător în care s-au ascuns

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, duminică, pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion înmatriculat în Turcia, cetăţeanul turc G.T., în vârstă de 48 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, utilaje de morărit din Turcia pentru o societate comercială din România.

La verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că şnurul de siguranţă al semiremorcii este secţionat şi relipit. De asemenea, la controlul cu sonda CO2, aceasta a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.

În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperiţi cinci bărbaţi care nu aveau documente de identitate.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei cinci sunt trei cetăţeni afgani şi doi cetăţeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără ştirea şoferului, într-o parcare din Turcia, cu ajutorul unui alt cetăţean turc a cărui identitate nu o cunosc, căruia i-au plătit câte 1.000 de euro.

Totodată, tinerii au spus că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-o ţară din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor cinci, iar conform protocolului româno - bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici