Persoanele care beau prea mult alcool şi ajung la urgenţă vor plăti costurile spitalizării

Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, în unanimitate, iniţiativa legislativă potrivit căreia pacienţii care ajung în serviciile de urgenţă în urma intoxicaţiei etilice vor deconta costurile spitalizării, a anunţat deputatul independent Tudor Ciuhodaru.

103 afișări
Imaginea articolului Persoanele care beau prea mult alcool şi ajung la urgenţă vor plăti costurile spitalizării

Persoanele care beau prea mult alcool şi ajung la urgenţă vor plăti costurile spitalizării (Imagine: Mediafax Foto)

Ciuhodaru, care este iniţiatorul acestui proiect de lege, a precizat că pacienţii care ajung la urgenţă "în urma excesului etanolic" în mod repetat, fie vor deconta cheltuielile de spitalizare, fie vor presta muncă în folosul comunităţii, fiind consideraţi neasiguraţi.

"Ponderea pacienţilor care ajung în serviciile de urgenţă în urma excesului etanolic este din ce în ce mai mare. Doar în Spitalul din Iaşi, într-un an, se tratează o mie de pacienţi la primire urgenţe, iar dacă înmulţim cu cele 50 de unităţi de primire urgenţe de la nivel naţional, o să vedem care este ponderea acestor pacienţi. Din păcate, în vremuri de criză, lucrurile nu stau roz în sănătate, iar resursele limitate pe care le avem şi vorbesc atât de cele materiale, cât şi de cele de personal, ar putea fi folosite uneori mai cu folos atunci când vorbim de proteza unui bătrân sau proteza valvulară a unui copil", a explicat Ciuhodaru.

El a spus că, prin aplicarea acestei legi, s-ar economisi o sumă mare, ţinând cont că pentru fiecare zi de internare se decontează cam 570 de lei, iar pentru un pacient internat în regim de internare continuă - 1.500 lei.

Proiectul urmează să fie dezbătut de plenul Camerei Deputaţilor. Acesta a fost adoptat, anterior, de Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici