Persoanele care oferă sprijin emoţional pot „câştiga” o sănătate mai bună. Ce au descoperit cercetătorii

  • Dacă oferi sprijin emotional, imunitatea îţi va creşte, spune un studiu al Universităţii din Ohio
  • Cercetătorii din Ohio au analizat un sondaj care a măsurat dorinţa oamenilor de a-i ajuta pe ceilalţi
  • Analiza răspunsurilor a constatat că cei care au raportat că au oferit mai mult sprijin au avut niveluri mai scăzute de inflamaţie, un indicator comun al bolii
1171 afișări
Imaginea articolului Persoanele care oferă sprijin emoţional pot „câştiga” o sănătate mai bună. Ce au descoperit cercetătorii

FOTO Hepta

Cercetătorii au teoretizat adesea că primirea de sprijin de la semeni şi de la cei dragi poate fi benefică pentru sănătatea unei persoane, dar un nou studiu de la Universitatea de Stat din Ohio a constatat că disponibilitatea unei persoane de a acorda sprijin altora poate, de asemenea, să le întărească imunitatea.
 
Cercetătorii din Ohio au analizat un sondaj care a măsurat dorinţa oamenilor de a-i ajuta pe ceilalţi - şi percepţia lor la cât de mult sprijin pot oferi.
 
Analiza răspunsurilor a constatat că cei care au raportat că au oferit mai mult sprijin au avut niveluri mai scăzute de inflamaţie, un indicator comun al bolii, a declarat cercetătorul principal Tao Jiang, doctorand în psihologie la Ohio State.
 
„Ceea ce am descoperit este că sprijinul dat moderează relaţia dintre relaţiile sociale pozitive şi IL-6, care este un marker al inflamaţiei”, a spus Jiang.
 
Nivelurile ridicate de IL-6 sunt adesea asociate cu risc crescut de boli precum cancerul şi bolile de inimă, a spus profesorul de psihologie din Ohio State, Baldwin Way, care a lucrat şi la studiu. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici