Personalităţi din lumea întreagă susţin prin mesaje video Ziua Mondială a Refugiatului 2014 - VIDEO

Peste 20 de Ambasadori ai Bunăvoinţei pentru UNHCR şi celebrităţi din toată lumea printre care scriitorul Khaled Hoseini, actriţa germană Diane Kruger şi artistul columbian Juanes au lansat o serie de mesaje video, într-o campanie de susţinere a familiilor de refugiaţi.

113 afișări
Imaginea articolului Personalităţi din lumea întreagă susţin prin mesaje video Ziua Mondială a Refugiatului 2014 - VIDEO

Personalităţi din lumea întreagă susţin prin mesaje video Ziua Mondială a Refugiatului 2014

Ei cer publicului să se solidarizeze prin distribuirea poveştilor familiilor de refugiaţi într-o perioadă în care conflictele au forţat un număr record de persoane să îşi abandoneze casele. UNHCR a mobilizat Ambasadorii Bunăvoinţei şi alte celebrităţi pentru a face cunoscute poveştile despre curaj şi supravieţuire ale refugiaţilor, în încercarea de a atrage şi mai multă atenţie asupra impactului devastator al războiului asupra familiilor de refugiaţi, se arată într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Actori precum Emma Thompson, Kristin Davis, David Morrissey, regizorul Wes Anderson, top-modelul/designerul AlekWek şi cântăreaţa Kat Graham se numără printre cei care s-au alăturat campaniei UNHCR, oferind mărturii impresionante ale experienţei personale legate de exil sau întâlniri cu persoane refugiate.

Poveştile lor pot fi găsite pe pagina de campanie a UNHCR, unde sunt disponibile şi alte poveşti evocate de jurnalişti, fotografi, de lucrători umanitari sau chiar de refugiaţii înşişi.

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Antonio Guterres, a declarat că în condiţiile în care violenţele au forţat un număr record de persoane să se refugieze, ne aflăm în faţa unor dificultăţi fără egal în ceea ce priveşte protecţia şi asistenţa acestora. "Toţi aceşti suporteri ai UNHCR ne ajută să spunem povestea refugiaţilor, o poveste despre suferinţă, dar şi despre curajul şi rezistenţa extraordinare de care dau dovadă refugiaţii în faţa adversităţii", a spus Guterres.

Videoclipurile celebrităţilor şi poveştile refugiaţilor fac parte dintr-o campanie media ce precede Ziua Mondială a Refugiatului, sărbătorită pe 20 iunie.

În data de 20 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, UNHCR celebrează puterea şi rezistenţa a milioane de persoane forţate să-şi abandoneze casele din cauza războaielor şi abuzurilor asupra drepturilor omului. Un număr record de persoane dezrădăcinate a fost înregistrat pe parcursul ultimului an.

UNHCR invită publicul să participe la campania dedicată Zilei Mondiale a Refugiatului pentru a face cunoscute poveştile refugiaţilor şi a susţine astfel familiile forţate să se refugieze, sub deviza "Fiecare poveste merită citită". Poveştile refugiaţilor pot fi citite şi distribuite vizitând pagina de campanie a UNHCR: http://stories.unhcr.org/ro (limba română) şi http://stories.unhcr.org (limba engleza).

Oricine are o astfel de poveste de spus, o poate încărca pe această pagină de campanie.

Kristin Davis, actriţă americană: "Povestea mea pentru Ziua Mondială a Refugiatului este despre Haiwa, o femeie remarcabilă şi curajoasă care m-a emoţionat şi m-a inspirat şi pe care am cunoscut-o în timpul vizitei mele în tabăra de refugiaţi Dadaab/Kenya. Adesea refugiaţii sunt portretizaţi în postură de victime, însă această femeie mi-a arătat extraordinara putere de care aceştia dau dovada. N-o voi uita niciodată".

Khaled Hosseini, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNHCR: "De-a lungul vieţii mele şi în munca mea pentru UNHCR, am văzut cât de departe poate merge un părinte, câte sacrificii poate face şi ce decizii cumplite este obligat să ia pentru a-şi apăra copiii, pentru a-i feri de ameninţarea violenţei, persecuţiei şi de ororile războiului. Aceşti părinţi, aceşti copii sunt supravieţuitori. În pofida pierderii căminului, a agoniselii de o viaţă, a celor dragi, a patriei lor, familiile de refugiaţi din toată lumea dau dovadă de curaj, rezistenţă şi hotărăre cu adevărat emoţionante. Aceasta este povestea ce trebuie spusă lumii întregi".

Emma Freud, jurnalist, commentator TV: "Sunt o refugiată la a doua generaţie şi am fost onorată atunci când UNHCR mi-a cerut să spun povestea familiei mele, pentru a marca Ziua Mondială a Refugiatului. Cred că toţi avem o imagine a ceea ce înseamnă un refugiat – dar termenul acesta acoperă atât de multe poveşti şi istorii… Pe mulţi dintrenoi, experienţa refugiului ne uneşte printr-un fir invizibil, fără ca măcar să ne dăm seama". Freud este strănepoata lui Sigmund Freud, fiica politicianului şi omului de televiziune Clement Freud şi nepoata artistului Lucian Freud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici