Perspectivele de angajare pentru următoarele luni sunt cele mai optimiste din ultimii ani

Perspectivele de angajare în România pentru trimestrul al treilea sunt cele mai optimiste din ultimii trei ani, potrivit unui studiu realizat de compania de resurse umane Manpower.

1802 afișări
Imaginea articolului Perspectivele de angajare pentru următoarele luni sunt cele mai optimiste din ultimii ani

Perspectivele de angajare pentru următoarele luni sunt cele mai optimiste din ultimii ani (Imagine: Shutterstock)

"Studiul la care au participat 765 de angajatori români din cele zece sectoare de activitate din opt regiuni indică un ritm activ al angajărilor pentru trimestrul următor, 28% dintre angajatori anticipând creşteri de personal. Doar 8% dintre ei se aşteaptă la diminuări în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, iar un procent semnificativ, 63%, nu anticipează nicio schimbare. Previziunea Netă de Angajare, de 20%, este cea mai optimistă din trimestrul 4 2008 până în prezent şi una din cele mai puternice din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa)", se arată într-un comunicat al companiei.

Directorul de ţară al Manpower România, Valentin Petrof, a declarat că perspectivele optimiste au fost determinate de aşteptările angajatorilor din industria prelucrătoare şi construcţii.

"Se observă semne de îmbunătăţire a activităţii de angajare la nivel regional şi la nivel de sectoare, indicând că angajatorii sunt din ce în ce mai încrezători în revenirea pieţei forţei de muncă. Dat fiind acest context, ne aşteptăm să vedem din ce în ce mai multe mişcări pe piaţă, întrucât foarte mulţi indivizi au aşteptat semne de revenire înainte de a reîncepe căutarea unui loc de muncă ori a unor noi oportunităţi", a afirmat el.

Previziunea Netă de Angajare este calculată ca diferenţă între procentul de angajatori care anticipează o creştere a volumului total de angajări şi procentul de angajatori care prevăd o scădere a angajărilor.

Faţă de trimestrul anterior, previziunea s-a îmbunătăţit cu 15 puncte procentuale, iar comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut este cu 18 puncte mai puternică, potrivit studiului Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă.

Angajatorii din toate cele opt regiuni analizate prognozează o creştere a nivelului angajărilor pe tot parcursul trimestrului 3. Cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate de angajatorii din Sud-Est (Perspectivă Netă de Angajare de 35%). Creşteri solide ale volumului de personal sunt anticipate atat în Nord-Vest, cât şi în Sud, unde sunt raportate previziuni de +23%. Angajatorii din Vest prognozează o piaţa a muncii caracterizată de un climat activ în ceea ce priveşte angajările, cu o perspectivă de +22%.

O evoluţie pozitivă este anticipată în toate cele zece sectoare de activitate analizate. Angajatorii din sectorul industria extractivă raportează planuri majore de angajare, cu o Previziune Netă de Angajare de +34%. Perspective puternice de angajare sunt anticipate în construcţii şi în industria prelucrătoare (+27%), hoteluri şi restaurante +25%), respectiv comerţul cu ridica şi cu amănuntul (+22%). Şi în administraţia publică şi servicii sociale angajatorii anticipează noi locuri de muncă (+15%).

Perspectivele de angajare rămân variate în regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), cu tendinţe pozitive în 17 dintre cele 21 de state participante la studiu.

Compania Manpower România este specializată în recrutare permanentă, temporară şi pe bază de contract, evaluare şi selecţie, formare profesională, externalizare şi consultanţă în domeniul resurselor umane, funcţionând prin intermediul a 11 agenţii, în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Ploieşti şi Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici