Pestă porcină africană, diagnosticată la un mistreţ în judeţul Satu Mare

Virusul pestei porcine africane a fost detectat într-o probă prelevată de la un mistreţ găsit mort pe un fond de vânătoare din pădurea Noroieni, judeţul Satu Mare, la aproximativ 6 kilometri de graniţa cu Ungaria şi 10 kilometri de graniţa cu Ucraina.

1163 afișări
Imaginea articolului Pestă porcină africană, diagnosticată la un mistreţ în judeţul Satu Mare

Pestă porcină africană, diagnosticată la un mistreţ în judeţul Satu Mare

O echipă de medici veterinari din cadrul DSVSA Satu Mare a mers în zona în care a fost găsit mistreţul mort - o femelă în vârstă de aproximativ 12 – 14 luni.

”Respectându-se toate condiţiile de biosecuritate, cadavrul a fost transportat la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, pentru examene de laborator. Probe prelevate de la mistreţul mort au fost trimise la Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală Bucureşti – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, unde a fost confirmat diagnosticul de pestă porcină africană, în data de 29 mai. Posibila modalitate de contaminare a mistreţului găsit mort este prin contactul cu alte efective de mistreţi purtători ai virusului pestei porcine africane din Ungaria sau Ucraina, ţări unde boala a fost diagnosticată în mediul silvatic”, arată Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Toate structurile abilitate de la nivel naţional şi structurile omoloage din Uniunea Europeană, precum şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor, au fost informate despre confirmarea acestui prim focar de pestă porcină africană în mediul silvatic pe teritoriul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici