Pesta porcină, confirmată pe un fond de vânătoare din Hunedoara. Patru mistreţi au murit

Pesta porcină a fost confirmată pe un fond de vânătoare din judeţul Hunedoara. Patru mistreţi au murit.

3332 afișări
Imaginea articolului Pesta porcină, confirmată pe un fond de vânătoare din Hunedoara. Patru mistreţi au murit

Pesta porcină, confirmată pe un fond de vânătoare din Hunedoara. Patru mistreţi au murit

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara s-a întrunit sâmbătă, în şedinţă extraordinară, după confirmarea pestei porcine africane la un mistreţ mort pe un fond de vânătoare din Vulcan, aparţinând unei asociaţii de vânătoare.

Mistreţul mort a fost depistat în pădure în cursul zilei de vineri şi imediat au fost prelevate probe şi trimise Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara pentru analize, care s-au dovedit pozitive privind pesta porcină africană.

De vineri, numărul mistreţilor morţi a ajuns la patru.

În acest context, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis menţinerea interdicţiei desfăşurării târgurilor şi expoziţiilor de animale în judeţul Hunedoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici