Peste 1.000 de copii orfani din Ucraina sunt refugiaţi în Turcia. Numărul lor este în creştere

  • Aproximativ 50.000 de ucraineni s-au refugiat în Turcia de la începutul războiului
  • Peste 1.000 dintre aceştia sunt copii orfani
  • Majoritatea locuiesc în oraşul Antalya, care adăposteşte încă dinainte de începerea invaziei o importantă populaţie ucraineană şi rusă
555 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 de copii orfani din Ucraina sunt refugiaţi în Turcia. Numărul lor este în creştere

Sursa foto: Profimedia

Aproximativ 50.000 de ucraineni s-au refugiat în Turcia de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Dintre aceştia, peste 1.000 de copii sunt orfani. Majoritatea locuiesc în oraşul de coastă Antalya, care găzduieşte o importantă comunitate ucraineană şi rusă încă de dinaintea începerii conflictului.

Viaţa copiilor refugiaţi, mai ales fără părinţi, nu e uşoară. De aceea, datorită generozităţii unui grup de oameni de afaceri ucraineni aceştia trăiesc în condiţii decente.

„Erau îngrijoraţi pentru mine, nu voiau să văd războiul. Au vrut să mă protejeze emoţional, de aceea au vrut să plec, chiar dacă aş fi vrut să rămân cu ei, în ciuda faptului că era periculos”, a declarat Kirill, un refugiat ucrainean din Cernigov.

Alţi copii orfani sosiţi în Turcia locuiesc într-un hotel bine păzit de poliţia turcă, a cărui locaţie exactă trebuie să rămână secretă. Cu toţii aşteaptă să plece acasă.

Principalul lor binefăcător din Antalya este Ruslan Shozdak, un om de afaceri care deţine un lanţ de supermarketuri şi farmacii în Ucraina.

„Datorită eforturilor noastre în coordonare cu consulatul ucrainean din Antalya, am reuşit să punem în aplicare acest proiect. La doar o lună de la începutul războiului, Turcia semnase deja toate documentele necesare şi dăduse toate autorizaţiile pentru a-i primi pe aceşti copii, este incredibil cât de repede a mers totul. De astăzi, le cerem să se ocupe şi de nevoile lor medicale”, a declarat Shozdak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici