Video Peste 1.000 de persoane, miting pentru salvarea mineritului - VIDEO

Peste 1.000 de persoane, majoritatea mineri, au participat, sâmbătă, la Petroşani, la un miting pentru salvarea mineritului. Liderii sindicali au cerut măsuri din partea guvernanţilor pentru a salva Valea Jiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1141 afișări

Acţiunea de protest a fost iniţiată de Sindicatul Muntele şi face parte din campania „Hunedoara suntem noi”, având ca obiectiv găsirea de soluţii pentru salvarea locurilor de muncă în judeţul Hunedoara.

Mitingul a debutat în faţa Casei de Cultură din municipiul Petroşani şi a continuat cu un marş pe bulevardul 1 Decembrie până în faţa sediului Complexului Energetic Hunedoara. Preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu s-au găsit soluţii la nivel guvernamental şi că dacă nu se rezolvă imediat situaţia, vor rămâne mii de şomeri.

Complexul Energetic Hunedoara se află în acest moment în insolvenţă, datoriile se ridică la 1,2 miliarde de lei, iar aproape 6.000 de angajaţi riscă să-şi piardă locurile de muncă.

La miting au fost prezenţi şi membri ai Sindicatului Cartel Alfa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dar şi liderii sindicali ai energeticienilor de la Termocentrale Mintia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici