Peste 1.200 de elevi, studenţi şi tineri din Diaspora vin la tabere pentru românii de pretutindeni

Peste 1.200 de elevi, studenţi şi tineri atât din comunităţile istorice, cât şi din Diaspora vor participa la Programul de tabere „ARC”, organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

169 afișări
Imaginea articolului Peste 1.200 de elevi, studenţi şi tineri din Diaspora vin la tabere pentru românii de pretutindeni

Peste 1.200 de elevi, studenţi şi tineri din Diaspora vin la tabere pentru românii de pretutindeni

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Ministerul Sportului va lansa cea de-a XIII-a ediţie a Programului de tabere „ARC”, marţi, în 26 iulie, la Centrul Cultural „Iustin Sohorca” din Sângeorz – Băi, judeţul Bistriţa – Năsăud.

„Peste 1200 de elevi, studenţi şi tineri atât din comunităţile istorice, cât şi din diaspora vor avea parte de momente de neuitat cu ajutorul profesorilor şi voluntarilor care susţin consolidarea identităţii româneşti prin aprofundarea cunoştinţelor de limbă română. De asemenea, taberele ARC au menirea să faciliteaze interacţiunea şi dialogul între tinerii din comunităţile istorice, dar şi tinerii din diaspora prin dezvoltarea abilităţilor de comunicare, care este foarte importantă în promovarea imaginii României”, spun reprezentanţii DRP.

Acest program, iniţiat de DRP şi destinat elevilor şi tinerilor români de pretutindeni, este organizat în Centrele de Agrement Oglinzi, jud. Neamţ, în perioada 18 iulie-22 august şi Sângeorz -Băi, jud. Bistriţa-Năsăud, în perioada 18 iulie – 15 august, în serii consecutive de câte şapte zile. La Oglinzi, sunt organizate 5 serii a câte 7 zile în perioadele: 18-25 iulie, 25 iulie-1 august, 1-8 august, 8-15 august,15-22 august 2022. La Sângeorz-Băi, vor fi organizate 4 serii a câte 7 zile în perioadele: 18-25 iulie, 25 iulie-1 august, 1-8 august 2022, 8-15 august 2022. Timp de cinci săptămâni, elevi şi tineri români din Ucraina, Albania, Serbia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Franţa, Grecia, Italia, Austria, Germania, Portugalia, Belgia, Cehia, Emiratele Arabe Unite, Canada, SUA şi Irlanda de Nord vor participa la ateliere de limba română şi îşi vor aprofunda cunoştintele de cultură, istorie, geografie şi civilizaţie românească. În plus, le-am pregătit tinerilor şi excursii la obiectivele culturale şi turistice din zonă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tabără,
elev,
student

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici