Peste 1.500 de elevi au început şcoala la Liceul Honterus din Braşov, unde se predă doar în germană

Peste 1.500 de elevi şi părinţi lor au participat, luni, la deschiderea anului şcolar la Liceul Johannes Honterus din Braşov, unde se predă exclusiv în limba germană. La eveniment a fost invitat şi viceprimarul din Linz, Austria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

758 afișări
Imaginea articolului Peste 1.500 de elevi au început şcoala la Liceul Honterus din Braşov, unde se predă doar în germană

Peste 1.500 de elevi au început şcoala la Liceul Honterus, singurul cu predare exclusivă în germană

Liceul Johannes Honterus este singurul liceu cu predare exclusivă în limba germană din Braşov şi are elevi de la clasa pregătitoare până la liceu. Acesta a deschis, luni, noul an şcolar pe Arena Liceului Sportiv din oraş.

Peste1.500 de de elevi care au umplut arena sportivă, alături de părinţi şi profesori, au fost întâmpinaţi cu discursuri de bun-venit la şcoală din partea autorităţilor şi a conducerii liceului, dar şi din partea viceprimarului oraşului Linz, din Austria.

„La deschiderea anului scolar 2017-2018 la Liceul Johannes Honterus am invitat o delegaţie oficială a oraşului Linz, oraş infrăţit cu Braşovul. Delegaţia este condusă de domnul viceprimar Detlef Wimmer care a transmis mesajul de prietenie şi cu care voi lucra la un program de schimburi Erasmus de elevi între Brasov şi Linz“, a declarat Cristian Macedonschi, consilier local şi membru al Asociaţiei „Pro Honterus“.

La Liceul Johannes învaţă 1.520 de elevi în 56 de clase, 21 la ciclul primar, 19 la gimnaziu şi 16 la liceu.

Liceul funcţionează în 5 clădiri, care au fost renovate cu fonduri de la municipalitate.

„Oferta noastră educaţională se extinde în acest an cu cercuri de dansuri germane, muzică instrumentală, cor teatru în limba germană, sport şi aşa mai departe. Prin unele dintre acestea urmărim şi îmbunătăţirea competenţelor de limbă germană. Din acest an, vom introduce şi catalogul electronic, la clasele V-XII şi emblema şcolii sub forma unei insigne ce înfăşişează statuia lui Johannes Honterus“, a declarat directorul Liceului Johannes Honterus, Radu Chivărean, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Anul trecut, din cei 112 absolvenţi ai claselor a XII-a, 111 au promovat examenul de bacalaureat, cu rezultate foarte bune şi au fost admişi la universităţi din ţară şi din străinătate.

De asemenea, elevii liceului au participat la olimpiade internaţionale, la care au obţinut premii importante. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici