Peste 1.500 de pensionari, cadre didactice şi poliţişti au protestat la Vaslui

Peste 1.500 de persoane - pensionari, cadre didactice, poliţişti, angajaţi în sistemul sanitar şi administraţie - au protestat vineri în Piaţa Civică din municipiul Vaslui, fluierând şi scandând lozinci împotriva Guvernului.

53 afișări
Imaginea articolului Peste 1.500 de pensionari, cadre didactice şi poliţişti au protestat la Vaslui

Peste 1.500 de pensionari, cadre didactice şi poliţişti au protestat la Vaslui (Imagine: Mircea Roşca/Arhiva Mediafax Foto)

Mitingul, organizat de confederaţiile sindicale şi de sindicatul pensionarilor, a început la ora 11.00, în faţa Prefecturii judeţului.

Aproximativ 200 de persoane au forţat intrarea în sediul Prefecturii, fiind oprite de jandarmi, care au format un cordon în faţa instituţiei.

Incidentul a avut loc în jurul orei 11.30, când un grup de protestatari a încercat să intre în sediul Prefecturii, oamenii fiind împiedicaţi de către forţele de ordine şi creându-se astfel o busculadă.

Mitingul s-a încheiat la ora 13.00, iar primii dintre protestatarii care au început să plece au fost poliţiştii şi angajaţii din penitenciar.

Manifestanţii au purtat pancarte cu mesaje precum "Jos Guvernul, "Mai rău nu se poate", "Jos Băsescu", "Am muncit o viaţă întreagă, lăsaţi-ne pensia întreagă", "Guvernul ruşinii".

Protestatarii au fluierat şi au scandat lozinci împotriva Guvernului, în faţa Prefecturii, fiind nevoie de suplimentarea numărului de jandarmi, în condiţiile în care manifestanţii au încercat să forţeze intrarea în sediul instituţiei.

Pe parcursul protestului, oamenii au început să se îmbrâncească cu jandarmii, iar la un moment dat o femeie a aruncat cu flori de muşeţel în forţele de ordine.

De asemenea, câţiva protestatari - angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui - au dat foc unui banner pe care scria "Jos Guvernul", tot ei fiind cei care au stins apoi focul.

Deşi liderii de sindicat îşi doreau o întâlnire cu prefectul judeţului, Levente Csaba Szekely, pentru înmânarea unei liste cu nemulţumiri, aceasta nu a avut loc, întrucât reprezentantul Guvernului în teritoriu a refuzat să-i îi invite la discuţii pe protestatari.

Începând de marţi, au avut loc mitinguri de protest organizate de confederaţiile sindicale la Iaşi, Braşov, Galaţi, Craiova, Târgu Mureş, Botoşani, Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Constanţa, Arad, Satu Mare, Deva şi Piatra Neamţ.

Guvernul îşi va asuma luni răspunderea în Parlament asupra legilor privind măsurile de austeritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici