Peste 1.500 de posturi de directori în şcoli au rămas vacante, după organizarea concursului. Funcţiile vor fi ocupate în urma unui interviu

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, că, după concursul de directori, au rămas peste 1.500 de posturi vacante, iar mai mult de jumătate dintre ele sunt în mediul rural, funcţiile rămase libere putând fi ocupate de către cadrele didactice interesate, prin susţinerea unui interviu.

340 afișări
Imaginea articolului Peste 1.500 de posturi de directori în şcoli au rămas vacante, după organizarea concursului. Funcţiile vor fi ocupate în urma unui interviu

„În sistemul de învăţământ preuniversitar sunt 9.504 posturi de directori şi directori adjuncţi. Avem 7.254 de unităţi şcolare cu personalitate juridică în România. În urma concursului din luna iulie, care s-a organizat pe 3.508 posturi, s-au ocupat doar 1.972 de posturi. Asta înseamnă că astăzi avem libere 1.536 de posturi, din care 956 sunt în mediul rural. Aceste posturi se vor ocupa în perioada imediat următoare, pe o metodologie diferită faţă de tot ceea ce a însemnat până acum numirea directorilor de către inspectorii şcolari, în sensul în care se va face probă de interviu, în aşa fel încât până la începutul anului şcolar 2017-2018, toate cele 1,536 de posturi care nu sunt ocupate astăzi să fie ocupate de către profesori în urma interviurilor”, a declarat ministrul Educaţie, Liviu Pop, în cadrul unei conferinţe de presă.

După finalizarea concursurilor, pentru ocuparea posturilor rămase vacante, ministerul Educaţiei a transmis o notă către inspectoratele şcolare, prin care se explică faptul că profesorii interesaţi şi înscrişi în Registrul naţional al experţilor în management educaţional vor putea ocupa această funcţie în urma susţinerii unui concurs.

Înscrierea pentru acest interviu se poate face până pe data de 17 august, la inspectoratele şcolare.

Potrivit unei note, în zilele de 21 şi 22 august cadrele didactice interesate vor susţine un interviu în faţa unei comisii constituite din trei membri ai consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar în cadrul căruia vor prezenta planul operaţional pentru anul şcolar 2017 - 2018 al unităţii de învăţământ pentru care şi-au exprimat opţiunea. Totodată, le vor fi testate, prin trei întrebări, cunoştinţele privind legislaţia şcolară raportat strict la specificul şi la nivelul unităţii de învăţământ pentru care au optat.

Durata interviului este de maximum 20 de minute. Punctajul maxim este 30, iar pentru promovare sunt necesare 21 de puncte.

În data de 18 august, inspectoratele şcolare vor afişa la avizier şi pe site-ul propriu programarea pe zile şi ore la fiecare comisie a cadrelor didactice care au depus opţiuni în vederea numirii prin detaşare în interesul învăţământului într-o funcţie de director sau director adjunct.

În Bucureşti au rămas vacante în urma concursului un număr de 70 de funcţii de director şi director adjunct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici