Peste 1.600 de angajaţi MAI intervin pentru salvarea persoanelor din zonele inundate

Peste 1.600 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) intervin, cu 400 de autospeciale, pentru salvarea persoanelor din cele zece judeţe afectate de inundaţii, informează MAI.

180 afișări
Imaginea articolului Peste 1.600 de angajaţi MAI intervin pentru salvarea persoanelor din zonele inundate

Peste 1.600 de angajaţi MAI intervin pentru salvarea persoanelor din zonele inundate (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit MAI, în urma unei dispoziţii a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, peste 1.600 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, între care pompieri, poliţişti şi jandarmi, intervin cu peste 400 de autospeciale pentru salvarea persoanelor afectate de inundaţiile din judeţele Alba, Argeş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

"De asemenea, trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, dotate cu dispozitive speciale de salvare, având la bord echipaje de salvatori acţionează în acest moment pentru evacuarea persoanelor din localităţile afectate de inundaţii din judeţele Gorj şi Vâlcea", se mai arată într-un comunicat emis de MAI.

Totodată, Oprea a dispus ca din Rezervele de Stat să fie scoase 3.200 de kilograme de conserve de pateu, 4.860 de kilograme de conserve de carne, 24.300 litri de apă şi 200 de seturi de pături, saltele, cearşafuri şi feţe de pernă, care vor ajunge în regim de urgenţă în zonele afectate de inundaţii.

Ministrul MAI, Gabriel Oprea, a plecat, însoţit de ministrul Apărării, Mircea Duşă, în judeţul Vâlcea, localitatea Vaideeni, pentru a analiza situaţia, la faţa locului.

Meteorologii au prelungit codul galben de ploi şi vijelii în judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Olt, Vâlcea, Sibiu, Alba şi Cluj, unde până marţi seară vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie.

De asemenea, hidrologii au emis o avertizare de cod roşu de inundaţii pe râurile Gilort, Lotru, cursul superior al Olteţului şi afluentul său Cerna, din judeţele Gorj şi Vâlcea, valabilă marţi de la 14.15 până la 23.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici