Peste 1.800 de cadre medicale vor da statul în judecată pentru reducerile salariale

Sindicatul "Sanitas" Alba, în numele a peste 1.800 de cadre medicale, va începe, săptămâna viitoare, demersurile legale pentru a acţiona în instanţă statul român şi cele 12 spitale din judeţ, pentru reducerea cu 25 la sută a salariilor.

48 afișări
Imaginea articolului Peste 1.800 de cadre medicale vor da statul în judecată pentru reducerile salariale

Peste 1.800 de cadre medicale vor da statul în judecată pentru reducerile salariale (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele "Sanitas" Alba, Marius Sepi, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că, în judeţ, peste 1.800 de cadre medicale membre ale sindicatului au făcut o reclamaţie administrativă la spitalele în care lucrează, exprimându-şi nemulţumirea faţă de reducerile salariale de 25 la sută.

Sepi a spus că, pe baza răspunsurilor primite, conform procedurii, sindicatul va începe, săptămâna viitoare, demersurile legale pentru a acţiona în instanţă statul român şi cele 12 spitale din judeţ pentru reducerea salariilor, pe motiv că este "o măsură ilegală şi abuzivă".

"În continuare, considerăm că este o măsură abuzivă. Acea decizie a Curţii Constituţionale este un punct de vedere, în schimb noi avem şapte legi în funcţiune în acest moment în România care ne dau dreptate", a spus Sepi.

Potrivit sursei citate, aproximativ 1.850 de membri de sindicat şi-au dat acordul pentru deschiderea acestor procese în instanţă, astfel încât vor fi înaintate 12 acţiuni împotriva statului şi împotriva fiecăreia dintre cele 12 unităţi sanitare din judeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici