Peste 10.000 de turişti se află în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece Revelionul

Peste 10.000 de turişti se află, miercuri, în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece Revelionul, câteva sute de iubitori ai sporturilor de iarnă aflându-se pe pârtiile din Azuga, Buşteni şi Sinaia, unde stratul dezăpadă măsoară peste 25 de centimetri.

124 afișări
Imaginea articolului Peste 10.000 de turişti se află în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece Revelionul

Peste 10.000 de turişti se află în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece Revelionul (Imagine: Marius Smadu/Mediafax Foto)

Potrivit operatorilor din turism, aproape toate locurile de cazare din staţiunile de pe Valea Prahovei sunt ocupate la acest sfârşit de an, multe dintre rezervări fiind făcute în ultimele zile, după ce la munte a nins şi se poate schia în condiţii foarte bune.

Astfel, peste 10.000 de turişti vor petrece sfârşitul de an în staţiunile de pe Valea Prahovei, fie la unităţile de cazare omologate, fie în vilele de vacanţă din Azuga, Buşteni şi Sinaia.

În ultima zi a anului, sute de iubitori ai sporturilor de iarnă se află pe pârtiile de schi.

În staţiunea Azuga, unde miercuri după-amiază pe pârtii sunt sute de turişti, termometrele arată minus 16 grade Celsius, iar toate pârtiile sunt acoperite atât cu zăpadă naturală, cât şi cu un strat de zăpadă artificială. Conform administratorului domeniului schiabil al staţiunii, Vasile Richea, la Azuga sunt deschise pârtiile Cazacu, Sorica, pârtiile pentru copii şi pentru începători, iar telegondola şi celelalte instalaţii de transport pe cablu funcţionează.

Şi în staţiunea Buşteni, pe pârtia Kalinderu şi în parcul de distracţii de la baza pârtiei se află, miercuri, aproximativ 1.500 de iubitori ai sporturilor de iarnă, a declarat administratorul pârtiei, Mihai Dobre. Pe pârtia din Buşteni stratul de zăpadă este de 35 de centimetri, condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt foarte bune, iar miercuri după-amiază termometrele indică minus 14 grade Celsius.

În Sinaia, staţiunea cu cel mai mare domeniu schiabil de peValea Prahovei, se schiază pe pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului şi Valea Soarelui.

Potrivit salvamontiştilor, miercuri funcţionează în condiţii normale toate instalaţiile de transport pe cablu, iar sute de turişti petrec ultima zi din an pe pârtie, la schi şi snowboard.

Cei mai mulţi dintre turiştii care au ales să petreacă Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei şi din Braşov s-au cazat încă de marţi, astfel încât miercuri Drumul Naţional 1 nu mai este aglomerat.

Preţurile practicate anul acesta de hotelierii de pe Valea Prahovei sunt comparabile cu cele de anul trecut. Preţul pentru cazare porneşte de la 176 de lei de persoană pe noapte la pensiuni şi poate ajunge la peste 2.000 de euro pentru o vacanţă de cinci nopţi la hotelurile de lux. Tarifele practicate de Revelion sunt de două sau chiar de trei ori mai mari decât cele pentru vacanţa de Crăciun. Spre deosebire de alţi ani, când locurile de cazare pentru staţiunile de pe Valea Prahovei erau rezervate în totalitate cu câteva săptămâni înainte, anul acesta au fost locuri disponibile până cu câteva zile înainte de Revelion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici