Peste 100 de ani, pedepse însumate în cazul capturii record de droguri din Portul Constanţa

Cei şase inculpaţi din dosarul celei mai mari capturi de droguri din România, patru cetăţeni lituanieni, un columbian şi unul de origine marocană au fost condamnaţi, miercuri, la pedepse cuprinse între 18 şi 19 ani de închisoare, decizia instanţei nefiind însă definitivă.

274 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de ani, pedepse însumate în cazul capturii record de droguri din Portul Constanţa

Peste 100 de ani, pedepse însumate în cazul capturii record de droguri din Portul Constanţa

După mai mult de un an de judecată, magistraţii Tribunalului Constanţa i-au condamnat pe cei şase inculpaţi din dosar la pedepse cu închisoare cuprinse între 18 ani şi cinci luni şi 19 ani şi cinci luni. Însumate, pedepsele celor şase depăşesc 100 de ani.

Astfel, Kaabounim Mimoun a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la 19 ani şi patru luni de închisoare, Ramon Diego Narvaez la 19 ani şi cinci luni de închisoare, Nerijus Mikailionis şi Tadas Miceika la câte 18 ani şi şase luni de închisoare, Audrius Laurincikas şi Vygantas Gaidamavicius la câte 18 ani şi cinci luni de închisoare.

TITLURILE ZILEI

De asemenea, magistraţii au mai dispus măsura de siguranţă a confiscării speciale a cantităţii nete de 2.307,85262 kilograme de cocaină, rămasă în urma analizelor de laborator, depusă la Camera de Corpuri Delicte a Inspectoratului General al Poliţiei Române, dar şi a sumei de 425.996 de lei, care provine din valorificarea celor peste 600 de tone de banane, folosite de traficanţi pentru a ascunde cocaina.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Cantitatea record, de 2,5 tone de cocaină, a fost capturată, în iulie 2016, de poliţiştii şi procurorii DIICOT, într-un container în Portul Constanţa, România fiind ţară de tranzit. Valoarea drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro.

Cele 2,5 tone de cocaină capturate de autorităţile române în portul Constanţa au fost găsite în pachete ascunse în podelele şi pereţii a patru containere, fiecare învelit în zece ambalaje şi îmbibat cu substanţe care le făceau nedetectabile.

Anchetatorii susţin că substanţele nu erau destinate pieţei româneşti, urmând să fie scoase din România, sub forma unor transporturi de armură şi alte materiale, destinaţia fiind Olanda.

Peste 150 de poliţişti au lucrat la anchetă, sub coordonarea DIICOT, timp de şase luni, fiind trimişi investigatori sub acoperire şi montată aparatură de înregistrare în spaţii din Portul Constanţa şi la un depozit din zona Eforie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici