Video Peste 100 de pensionari protestează în Piaţa Victoriei. Vor pensiile majorate cu 45% | VIDEO

Peste 100 de pensionari protestează, la ora transmiterii ştirii, faţă de demersurile Guvernului, căruia îi reproşează că în Legea pensiilor nu este prevăzută creşterea pensiilor cu 45%, aşa cum, spun ei, li s-a promis.

1746 afișări

„Pentru mărirea pensiei. Am muncit peste 35 de ani cotizat şi am pensia de 969 de lei. Am fost şi economist, n-am fost paznic. Ce rău îmi pare de ţara asta! Sunt din Slatina. Am venit pentru ce au promis şi nu dau”, a spus o pensionară.

„Cer să ne mărească pensiile cu 45%, că aşa au promis. Eu am lucrat la primărie 29 de ani. Sunt tot din Slatina”, a spus, pentru MEDIAFAX, Florica.

„Am venit pentru că uitaţi cum scrie: 45% din salariul brut pe economie, produs în viitoarea Lege a pensiilor care este proiect de lege. Noul Guvern vrea să elimine această prevedere care este în 263/2010. Oricum suntem sub salariul mediu brut pe econmie ca pensie. În 2017, salariul mediu era de 3000 de lei şi punctul de pensie e 1.100. Oricum vrea, nici legal nu putem să cerem. Am lucrat 36 de ani şi grupa de muncă 42. Am lucrat în domeniul metalurgiei. Nu îmi ajunge salariul. Doar pentru datorii şi să mănânc. Doamna ministru a dat legea care a spus că majoreazătoate pensiile cu grupa I şi grupa a II-a. Am auzit cu orechile mele. Legea a apărut şi nu măreşte decât la grupele speciale”, a spus un pensionar venit din Târgovişte pentru protest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici