Peste 100 de tone de deşeuri, strânse din Lacul Bicaz. În continuare, apele aduc gunoaie în lac | FOTO

Peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, material lemnos, sticle de plastic şi recipiente de metal au fost strânse din zona barajului Bicaz şi a viaductului de la Poiana Largului. Deşeurile au ajuns în lac în urma inundaţiilor.

2899 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de tone de deşeuri, strânse din Lacul Bicaz. În continuare, apele aduc gunoaie în lac | FOTO

Peste 100 de tone de deşeuri, strânse din Lacul Bicaz. În continuare, apele aduc gunoaie în lac

„Până în acest moment, în ambele fronturi de lucru (Barajul Bicaz, respectiv viaductul de la Poiana Largului) au fost colectate, manual şi mecanic, peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, material lemnos, sticle de plastic şi recipiente de metal”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apelor şi Pădurilor, transmis vineri.

Apele Bistriţei continuă să aducă în zona barajului Bicaz material lemnos şi obiecte de plastic, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat ploi în regiune, ceea ce înseamnă că după eliminarea acumulărilor actuale de deşeuri, specialiştii prevăd formarea altor depozite.

„La acţiunea de curăţare a deşeurilor şi-au adus contribuţia, prin voluntariat, angajaţi ai ANAR, SGA Neamţ, ABA Bacău, ai RNP Romsilva, ai Hidroelectrica, ai ISU Neamţ precum şi operatori economici privaţi”, se mai arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici