Peste 11 kilograme de droguri, printre care cocaină şi heroină, găsite la traficanţi

Peste 11 kilograme de droguri, printre care cocaină şi heroină, au fost găsite la traficanţi de stupefiante în urma a 144 de percheziţii făcute în ultimele două săptămâni, la grupări infracţionale, 78 de persoane fiind reţinute sau arestate după ce anchetatorii au probat faptele acestora.

169 afișări
Imaginea articolului Peste 11 kilograme de droguri, printre care cocaină şi heroină, găsite la traficanţi

Peste 11 kilograme de droguri, printre care cocaină şi heroină, găsite la traficanţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În primele două săptămâni din luna februarie, poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate au avut 56 de acţiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române transmis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

În cadrul investigaţiilor desfăşurate în cauzele aflate în anchetă, pentru probarea activităţii infracţionale a 441 de persoane suspectate, poliţiştii au făcut 144 de percheziţii ce au vizat atât imobile folosite de acestea, cât şi autovehicule pe care le foloseau în activitatea infracţională. În urma probelor prezentate de anchetatori au fost reţinute sau arestate 78 de persoane.

În urma percheziţiilor au fost confiscate 17 unităţi HDD, 10 laptop-uri, trei unităţi centrale de calculator, 776 de medii de stocare, 38 de telefoane mobile, două arme de foc, 10,93 grame de heroină, 30 de grame de cocaină, 33 de bile de cocaină, 2,5 kilograme de canabis şi 29 de plante de canabis, trei kilograme de marijuana, 5,63 kilograme de substanţe etnobotanice, 150 de plicuri cu diverse tipuri de substanţe, 30 de comprimate, trei cântare folosite la dozarea drogurilor, 14.020 de lei şi 55.550 de euro.

Anchetatorii au pus sub sechestru nouă imobile şi cinci autoturisme. Totodată, a fost retrasă din circuitul economic monedă susceptibilă a fi falsificată, respectiv 15.150 de lei, 1.390 de euro, 220 de lire sterline, 200 de franci elveţieni şi 900 de dolari, a precizat sursa citată.

La acţiuni au participat 605 poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate, sprijiniţi de structurile centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române. Poliţiştii au cooperat cu structuri locale ale Jandarmeri Române, Poliţiei de Frontieră şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Acţiunile din unele cauze au fost sprijinite de Serviciul Român de Informaţii.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare aflate în instrumentarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici