Peste 1300 de oameni au ajuns la spital, în judeţul Arad, din cauza temperaturilor scăzute. Record de cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii

În judeţul Arad se înregistrează cele mai multe infecţii respiratorii şi pneumonii din ultimii ani, din cauza temperaturilor scăzute, peste 1.300 de oameni ajungând la medic în cursul ultimei săptămâni, dintre care circa 100 de arădeni au rămas internaţi în spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

129 afișări
Imaginea articolului Peste 1300 de oameni au ajuns la spital, în judeţul Arad, din cauza temperaturilor scăzute. Record de cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii

Peste 1300 de oameni au ajuns la spital, în judeţul Arad, din cauza temperaturilor scăzute. Record de cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii

Conform celor mai recente raportări ale Direcţiei de Sănătate Publică Arad, în cursul primei săptămâni din 2017, există mai multe îmbolnăviri de sezon decât în aceeaşi perioadă a anilor 2015 şi 2016.

"În cursul primei săptămâni din 2017, 2-8 ianaurie 2017, au fost raportate de către medicii de familie un număr de 999 de cazuri de infecţii respiratorii, dintre care 50 de internaţi, şi un număr de 353 de cazuri de pneumonii, cu un număr de internări de 56 de cazuri. Grupa cea mai afectată de vârstă, atât la infecţii respiratorii, cât şi la pneumonii, este grupa de vârstă cuprinsă între 15-49 de ani", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, medicul Mihaela Cîtu.

Îmbolnăvirile din acest sezon sunt mult mai multe decât în anii trecuţi, "în 2017 înregistrându-se maximul pe care l-a atins Aradul în ultimii ani". De exemplu, în prima săptămână din 2016 erau înregistrate 828 de infecţii respiratorii şi 265 de pneumonii, iar în 2015 erau 615 infecţii respiratorii şi 181 de pneumonii.

Medicii bănuiesc că numărul îmbolnăvirilor din acest moment este mult mai mare, însă nu toţi oamenii se prezintă la medici, mulţi preferând să se trateze acasă.

În aceste condiţii, medicii vin cu o serie de recomandări. "Având în vedere situaţia meteorlogică din această perioadă, Direcţia de Sănătate Publică recomandă ca persoanele de grupe de vârstă extreme, adică copiii şi vârstnicii, să rărească ieşitul afară din casă, iar dacă se hotărăsc totuşi să iasă, să se îmbrace corespunzător. În această perioadă să se consume băuturi calde de tip ceaiuri, să se evite consumul de alcool şi de cafea, de asemenea să se evite spaţiile supra aglomerate şi să se folosească batistuţa de fiecare dată când persoana tuşeşte sau strănută", a mai declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, medicul Mihaela Cîtu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici