Peste 140.000 de pelerini s-au închinat la moaştele sfinţilor de la Catedrala Patriarhală

Peste 140.000 de credincioşi s-au închinat în ultimele şapte zile la moaştele sfinţilor de la Catedrala Patriarhală, moaştele sfântului Nectarie din Eghina fiind duse, marţi, înapoi în Grecia.

251 afișări
Imaginea articolului Peste 140.000 de pelerini s-au închinat la moaştele sfinţilor de la Catedrala Patriarhală

Peste 140.000 de pelerini s-au închinat la moaştele sfinţilor de la Catedrala Patriarhală (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Moaştele Sfântului Nectarie din Eghina au fost luate, marţi dimineaţă, de la Catedrala Patriarhală pentru a fi duse înapoi în Grecia de către delegaţia condusă de IPS Efrem, mitropolit de Ydra, Eghina, Spetses şi Kounoupitsa.

Peste 2.000 de pelerini aşteptau la coadă pentru a se închina la raclele cu moaştele sfiniţilor.

După plecarea delegaţiei Greciei, lângă moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou şi ale sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena a fost adusă racla cu părticele din moaştele sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, vindecătorul de boli, aflate la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti.

Patriarhul Daniel a spus că foarte mulţi pelerini au venit să se închine la moaştele Sfântului Nectarie după ce "minunile acestuia săvârşite cu mulţi bolnavi de cancer au depăşit de mult graniţele Greciei".

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a declarat că acesta este unul dintre cele mai mari pelerinaje, credincioşii venind şi pentru faptul că au fost aduse moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, vindecătorul de boli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici