Peste 150 de angajaţi ai Romtelecom din mai multe judeţe pichetează Palatul Telefoanelor din Cluj

Peste 150 de angajaţi ai Romtelecom din mai multe judeţe pichetează, sâmbătă, Palatul Telefoanelor din Cluj-Napoca, în semn de protest faţă de anunţul companiei de disponibilizare a 600 de persoane în acest an.

68 afișări
Imaginea articolului Peste 150 de angajaţi ai Romtelecom din mai multe judeţe pichetează Palatul Telefoanelor din Cluj

Peste 150 de angajaţi ai Romtelecom din mai multe judeţe pichetează Palatul Telefoanelor din Cluj (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Protestatarii s-au adunat în faţa Palatului Telefoanelor din Cluj-Napoca, unde este şi sediul regional al companiei, ei având pancarte pe care scrie "Nouă ne pasă! Vouă?", "Vrem paraşute pentru lucrul la înălţime", dar şi bannere cu mesajele "Am apăsat butonul de panică, dar nu ne aude nimeni", "Axa răului pentru reţele: Cluj - Bucureşti - Atena", "Minciuna - noua valoare a companiei", "Voi cu butoanele, noi cu telefoanele".

La pichetare, participă sindicalişti din judeţele Cluj, Alba, Hunedoara, Braşov, Timiş, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor din Telecomunicaţii, Doru Dăncuş, a declarat că protestul vizează şi faptul că această disponibilizare se face fără consultarea sindicatelor.

"Protestăm faţă de planul de reorganizare anunţat de Romtelecom care va duce la disponibilizarea a 600 de angajaţi ai Direcţiei execuţii - operaţii. Vor fi afectaţi, în primul rând, tehnicienii de instalări şi reparaţii, cei care fac ca produsele noastre să fie livrate în condiţii optime clienţilor", a spus Dăncuş.

Doru Dăncuş a spus că în perioada următoare proteste similare vor avea loc la Timişoara şi Bacău, urmând să fie organizată o pichetare şi la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, o delegaţie a sindicaliştilor protestatari a fost invitată la discuţii de conducerea Romtelecom Cluj, dar sindicaliştii au cerut ca un membru al conducerii regionale să coboare în mijlocul lor şi să le dea explicaţii despre disponibilizări.

Romtelecom va disponibiliza, de la 1 mai, un număr de 600 de salariaţi din divizia Operaţiuni, în vederea reducerii costurilor şi creşterii eficienţei companiei, pe fondul presiunii competiţionale, a anunţat operatorul.

La finele anului 2009, operatorul naţional de telefonie fixă avea puţin peste 10.000 de salariaţi.

Pe lângă cei 600 de salariaţi care vor părăsi compania de la începutul lunii mai, alţi circa 400 de angajaţi au fost transferaţi către Ericsson România de la 11 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici