Video Peste 150 de femei din Alba Iulia, îmbrăcate în ii tradiţionale, au promovat mersul pe bicicletă - GALERIE FOTO, VIDEO

Peste 150 de femei, majoritatea îmbrăcate în ii, au defilat pe biciclete împodobite cu baloane, flori şi alte accesorii, sâmbătă, pe cele mai circulate străzi din municipiul Alba Iulia, promovând astfel acest mijloc de transport, în cadrul ”SkirtBike” 2016, transmite corespondentul MEDIAFAX.

655 afișări

Vezi mai jos GALERIA FOTO 

Peste 150 de reprezentante ale sexului frumos, dar şi bărbaţi, au participat, la Alba Iulia, la cea de a IV-a ediţie a evenimentului ”SkirtBike”, un manifest al celei mai mari comunităţi de bicicliste, organizat în 12 oraşe din România, care, potrivit organizatorilor, reprezintă ”o sursă de inspiraţie pentru multe femei din toată lumea”.

Participanţii s-au întâlnit în faţă la Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan şi au parcurs, apoi, cele mai circulate bulevarde din municipiu, efectuând, la final, un tur complet al Şanţurilor Cetăţii Alba Carolina.

Doamnele au purtat haine şi accesorii populare, unele chiar rochii, fuste şi pantofi cu toc, iar bicicletele lor au fost frumos împodobite, cu baloane, steaguri, buchete de flori şi alte accesorii "chic".

Pe parcursul traseului, traficul rutier a fost parţial blocat, iar participanţii la ”SkirtBike” 2016 au avut fluiere, cu care au atenţionat şoferii şi trecătorii. Parada s-a încheiat cu o tombolă, iar premiul cel mare a fost o bicicletă Pegas.

Unul dintre organizatorii "SkirtBike" Alba Iulia, Iulia Guş, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că ediţia din acest an a adunat cei mai mulţi participanţi, de până acum.

”«SkirBike» Alba Iulia promovează, în primul rând, mersul pe bicicletă şi transmite ideea că doamnele, domnişoarele, chiar şi domnii, pot fi eleganţi şi pe bicicletă pentru că acest tip de mişcare nu e doar sănătos, dar pentru un oraş ca Alba Iulia poate reprezenta o soluţie foarte bună pentru fluidizarea traficului. În acest an, cu atât mai mult, promovăm şi spiritul naţional pentru că tema propusă este ia”, a afirmat Iulia Guş.

Delia Cârnariu, o tânără mamă, care a venit la evenimet însoţită de fiul ei, spune că vrea să-i insufle acestuia importanţa lucrurilor simple şi tradiţionale.

”Eu, anul acesta, am venit ca model pentru fiul meu, să aprecieze mişcarea, tradiţiile româneşti, să redescoperim împreună Alba Iulia, şi sunt convinsă că el va înţelege, peste ani, de ce am venit aici. Va înţelege că lucrurile simple, tradiţionale, sunt cele mai importante, sunt cele care contează, sunt constantele din viaţa noastră, restul sunt variabile, care vin şi trec. Tradiţiile şi simplitatea sunt o formă de viaţă. Mersul pe bicicletă este util şi sănătos”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Delia Cârnariu.

Totodată, în cadrul evenimentului, s-a organizat Atelierul de educaţie non-formală ”Bicicleta pentru toţi”, în cadrul căruia tinerii au învăţat să folosească bicicleta ca mijloc de deplasare şi regulile pe care trebuie să le respecte în trafic.

“Scopul acestui proiect este de a promova şi susţine ciclismul ca stil de viaţă, prin intermediul unor evenimente de anvergură accesibile publicului larg, dar mai ales tinerilor”, mai spun organizatorii.

Evenimentul din acest an fost unul mai complex, miercuri, organizându-se o paradă premergătoare evenimentului, în cadrul căreia bicicliştii au pedalat până în satul Hăpria, aflat la 10 kilometri de Alba Iulia, unde se află un atelier tradiţional de textile. Aici au putut vedea cum se brodează un costum popular.

Prima ediţie a SkirtBike a avut loc la Alba Iulia, în 2013, iar, în ultimii doi ani, peste 200 de persoane au participat la acest eveniment, promovând voluntariatul, implicarea şi mişcarea, pentru sănătate şi recreere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici