Peste 150 de kilograme de droguri au fost aduse la mal de Marea Neagră în ultimele trei zile/ Poliţiştii au găsit, luni, noi pachete cu stupefiante

Peste 150 de kilograme de droguri au fost aduse la mal de Marea Neagră, în ultimele trei zile, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Române, la Tulcea, precizând că şi luni continuă căutările poliţiştilor şi jandarmilor, sub coordonarea DIICOT.

2993 afișări
Imaginea articolului Peste 150 de kilograme de droguri au fost aduse la mal de Marea Neagră în ultimele trei zile/ Poliţiştii au găsit, luni, noi pachete cu stupefiante

Peste 150 de kilograme de droguri au fost aduse la mal de Marea Neagră în ultimele trei zile

Reprezentanţii Poliţiei Române au precizat că şi luni dimineaţă au mai fost găsite pachete cu droguri pe diferite plaje, însă, până la momentul ştirii, nu este cunoscută exact cantitatea acestora.

Pachetele cu droguri au fost găsite atât de localnici, care au sunat apoi la 112 anunţând descoperirea, cât şi de poliţişti, care sunt ajutaţi în acţiunea lor şi de câini de urmă.

În continuare, sute de poliţişti şi jandarmi caută pachetele cu droguri de-a lungul întregului litoral, acţiunea având loc în cadrul unui dosar instrumentat de DIICOT.

Cetăţenilor din zona litoralului românesc li s-a reamintit, duminică, să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare, de peste 90 la sută, extrem de periculoasă pentru viaţa oamenilor.

În perioada 5 - 6 aprilie, pe litoralul din judeţul Constanţa s-a depistat şi ridicat cantitatea de 131 de kilograme de droguri.

Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiţi într-o şalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piaţă de 300 de milioane de euro. Anchetatorii au fost sesizaţi după ce, pe raza unei localităţi din judeţul Tulcea, dintr-o dubiţă înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conţinând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%. Apoi ancheta poliţiştilor şi a procurorilor a dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe.

Întreaga captură de cocaină avea o puritate de 90%, anunţa atunci procurorul-şef DIICOT Felix Bănilă, care preciza că, pe piaţa drogurilor, la momentul vânzării, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanţe. Drogurile proveneau din America de Sud şi au fost transportate în România pe cale maritimă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici