Peste 160 de persoane urmărite sau dispărute, între care 52 de minori au fost găsite în ultima săptămână

Optzeci de persoane urmărite pentru a fi arestate sau pentru a executa pedepsele cu închisoarea primite în instanţă şi 82 date dispărute, dintre care 52 de minori, au fost găsite în ultima săptămână.

155 afișări
Imaginea articolului Peste 160 de persoane urmărite sau dispărute, între care 52 de minori au fost găsite în ultima săptămână

Peste 160 de persoane urmărite sau dispărute, între care 52 de minori au fost găsite în ultima săptămână (Imagine: Tibi Bologh / Mediafax Foto)

Poliţiştii de la investigaţii criminale au prins, în perioada 4-10 aprilie, 80 de persoane urmărite, dintre care 60 aveau condamnări definitive la pedepse cu închisoarea, 15 erau căutate în baza unor mandate de arestare preventivă, iar pe numele altor cinci erau emise mandate europene de arestare, arată sâmbătă Poliţia Română, într-un comunicat de presă, potrivit Poliţiei Române.

De asemenea, în urma activităţilor de căutare şi identificare, poliţiştii au depistat 82 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 52 cu vârsta sub 18 ani. Minorii găsiţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

Printre persoanele găsite se află şi un bărbat de 43 de ani, din municipiul Bacău, care fusese condamnat la patru ani de închisoare pentru tâlhărie. Acesta a fost prins în 7 aprilie, în judeţul Suceava, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava.

În 9 aprilie, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din IPJ Giurgiu au prins un bărbat de 29 de ani, din Giurgiu, care are de executat o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru trafic de persoane. Bărbatul fost încarcerat în Penitenciarul Giurgiu.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Bihor au depistat, în 4 aprilie, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Tauteu, care se sustrăgeau arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Bihor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici