Peste 2.000 de adeverinţe eliberate elevilor care candidează pe locuri destinate etniei rome

Partida Romilor Pro-Europa a anunţat că a eliberat, până miercuri, peste 2.000 de adeverinţe elevilor care candidează la liceu pe locurile destinate etniei rome. Joi e ultima zi de eliberare a acestor adeverinţe.

509 afișări
Imaginea articolului Peste 2.000 de adeverinţe eliberate elevilor care candidează pe locuri destinate etniei rome

Sursa Foto - Partida Romilor "Pro-Europa", Facebook

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Partida Romilor Pro-Europa, au fost eliberate peste 2.000 de adeverinţe elevilor romi, care vor să candideze la licee pe locurile speciale destinate membrilor acestei etnii. Cele mai multe adeverinţe au fost eliberate în Bucureşti.

„Adeverinţele pentru elevii romi, care vor să candideze la licee pe locurile speciale destinate membrilor acestei etnii, au fost eliberate de către colegii mei din toată ţara. Îi îndemn pe toţi romii care au copii care au terminat acum liceul să ia legătura cu colegii mei de la Partida Romilor Pro-Europa, pentru a le elibera adeverinţe de apartenenţă la etnia romilor. Aceste adeverinţe se eliberează gratuit. Urez success tuturor elevilor romi care au primit adeverinţe. După ce termină liceul, îi aşteptăm să le dăm adeverinţe pentru facultate”, a declarat Nicolae Păun, preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa.

Cele mai multe adeverinţe au fost eliberate în Bucureşti.

„Împreună cu colegii mei de la Organizaţia de Tineret a Partidei Romilor Pro-Europa am demarat o campanie amplă, la nivel naţional, de promovare a acestei acţiuni de eliberare a adeverinţelor pentru elevii romi. Termenul limită de eliberare a adeverinţelor este joi, 27 mai 2022. Doritorii sunt aşteptaţi la sediile Partidei Romilor Pro-Europa din Bucureşti, şi din ţară”, a declarat Cătălin Stănescu, prim-vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidei Romilor Pro-Europa.

Potrivit legislaţiei în vigoare, fiecare clasă de liceu din România are prevăzute 1-2 locuri pentru elevii romi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici