Peste 2.000 de persoane cercetate pentru fapte de corupţie în prima jumătate a anului

Peste 2.000 de persoane au fost cercetate pentru fapte de corupţie, în aproape 650 de dosare penale întocmite în primele şase luni ale anului, potrivit rezultatelor programului "Anticorupţia", derulat de Direcţia de Investigare a Fraudelor.

146 afișări
Imaginea articolului Peste 2.000 de persoane cercetate pentru fapte de corupţie în prima jumătate a anului

Peste 2.000 de persoane cercetate pentru fapte de corupţie în prima jumătate a anului (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

În prima jumătate a anului, poliţiştii au declinat în favoarea parchetelor aproape 650 de dosare penale, potrivit unui comunicat de presă de duminică al Poliţiei Române.

În aceste dosare au fost cercetate peste 2.000 de persoane, pentru aproape 3.100 de infracţiuni legate de corupţie.

Numărul infracţiunilor declinate în favoarea parchetelor a crescut faţă de 2010, de la 990 la peste 1.400.

Totodată, în primele şase luni ale anului, în domeniul administraţiei publice au fost deferite parchetului aproape 580 de persoane, cercetate în 183 de dosare penale, pentru comiterea a aproape 900 de infracţiuni.

În domeniul sănătăţii şi inspecţiei sanitare au fost deferite justiţiei 406 persoane, pentru aproape 590 de infracţiuni, iar în domeniul educaţiei au fost cercetate 147 de persoane, pentru 227 de infracţiuni. De asemenea, peste 180 de persoane au comis nereguli în domeniul achiziţiilor publice, fiind cercetate în 32 de dosare penale, iar 120 de persoane au fost cercetate pentru obţinerea ilegală a unor fonduri UE sau deturnarea acestora.

Rezultatele Direcţiei de Investigare a Fraudelor au fost apreciate şi de experţii europeni, în Raportul privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici