Peste 2.300 de călători, prinşi fără bilete în urma unor controale în trenuri

Peste 2.300 de călători au fost prinşi fără bilete în urma unor controale făcute în trenuri, în ultima săptămână, aceştia fiind obligaţi să îşi cumpere tichete la preţul de taxare din tren, pentru care au plătit în total 24.000 de lei, potrivit Poliţiei Române.

395 afișări
Imaginea articolului Peste 2.300 de călători, prinşi fără bilete în urma unor controale în trenuri

Peste 2.300 de călători, prinşi fără bilete în urma unor controale în trenuri (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Controalele au fost făcute de peste 900 de poliţişti de la transporturi, în perioada 12-18 decembrie, în trenuri de călători, dar şi în zonele staţiilor şi triajelor de cale ferată. În urma controalelor, au fost găsiţi 2.329 de călători frauduloşi, aceştia fiind puşi să plătească taxe şi suprataxe în valoare totală de 23.738 de lei, arată Poliţia Română, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

De asemenea, au fost date 302 amenzi, în valoare de 63.970 de lei, dintre care 170 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, 13 pentru activităţi comerciale ilicite, 60 pentru nerespectarea normelor privind transporturile pe căile ferate române şi opt pentru nereguli privind paza obiectivelor şi a valorilor, fiind confiscate bunuri de 1.390 de lei.

În cele şapte zile au fost depistate 17 infracţiuni şi au fost prinse nouă persoane care erau date în urmărire. În trenuri, gări şi triaje au fost găsiţi 19 minori nesupravegheaţi, aceştia fiind încredinţaţi familiilor sau duşi în centre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici