Peste 2.500 de turişti petrec a doua zi a anului pe pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei

Peste 2.500 de turişti petrec a doua zi a anului pe pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei, aceştia dându-se cu schiurile, cu snowboard-ul sau cu sania.

405 afișări
Imaginea articolului Peste 2.500 de turişti petrec a doua zi a anului pe pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei

Peste 2.500 de turişti petrec a doua zi a anului pe pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

Astfel, în staţiunea Azuga se află pe pârtii peste o mie de persoane, iar instalaţiile de transport pe cablu funcţionează normal, a declarat Alexandru Bârţoiu, de la Salvamont Azuga.

Alte peste 500 de persoane se află pe pârtia Kalinderu din staţiunea Buşteni, unde stratul de zăpadă artificială măsoară 35 de centimetri. Unii dintre turişti schiază sau se dau cu sania ori cu snowboard-ul, în timp ce alţii au intrat în parcul de distracţii amenajat în apropierea pârtiei, a declarat şeful de instalaţie de la Kalinderu, Mihai Dobre.

În staţiunea Sinaia nu se schiază în condiţii bune, însă aproximativ o mie de persoane se află, luni, pe pârtiile din zona Valea Dorului, la 2.000 de metri altitudine, în Masivul Bcuegi.

Reprezentanţii Salvamont Sinaia au declarat că telecabina care urcă până pe domeniul schiabil circulă în condiţii normale, iar fiecare cabină care ajunge sus pe munte este plină cu turişti.

Mulţi dintre aceştia urcă pe munte nu pentru a schia, ci pentru a se plimba.

Peste 15.000 de turişti au petrecut Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare a locurilor de cazare din staţiunile montane fiind de sută la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici