Peste 20 de gospodării din Prahova, izolate din cauza unei alunecări de teren

Douăzeci şi patru de gospodării din comuna Drajna, judeţul Prahova, sunt izolate din cauza unei alunecări de teren produse în urma scurgerilor de apă de pe versanţi. O comisie este luni la faţa locului pentru evaluarea situaţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

516 afișări
Imaginea articolului Peste 20 de gospodării din Prahova, izolate din cauza unei alunecări de teren

Peste 20 de gospodării din Prahova, izolate din cauza unei alunecări de teren

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, alunecarea de teren s-a produs în comuna Drajna, pe o lungime de 40 metri şi o lăţime de 7 metri, diferenţa de nivel fiind între 0,5 şi 1,5 metri.

“Alunecarea de teren a afectat un drum pietruit care face accesul la 24 gospodării unde sunt 18 adulţi şi 12 copii. În acest moment, accesul se face doar pietonal”, arată ISU Prahova.

Sursa citată a precizat că în cazul unui incendiu se va face dispozitiv pornind de la limita alunecării de teren, iar cazurile medicale, după acordarea asistenţei medicale sau primului ajutor, vor fi aduse până la drumul afectat, urmând ca de aici la unităţile sanitare să fie transportate de ambulanţe.

La rândul său, prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că alunecarea a afectat şi un podeţ.

“Este o alunecare de teren pe o porţiune de 40 de metri. Noi suntem aici pentru evaluarea situaţiei. A afectat şi un podeţ, iar la gospodării se ajunge doar pe jos. Din cauza apei care s-a scurs de pe versanţi s-a produs alunecarea”, a spus Lupea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici