Peste 20 de poliţişti din Hunedoara şi Timiş sunt cercetaţi în urma unor controale ale MAI

Ministrul de Interne Traian Igaş a declarat, duminică, la Ţebea, că peste 20 de poliţişti de la inspectoratele judeţene de Poliţie din Hunedoara şi Timiş sunt cercetaţi pentru că nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu sau pentru că au avut o slabă activitate de management.

642 afișări
Imaginea articolului Peste 20 de poliţişti din Hunedoara şi Timiş sunt cercetaţi în urma unor controale ale MAI

Peste 20 de poliţişti din Hunedoara şi Timiş sunt cercetaţi în urma unor controale ale MAI (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Traian Igaş a spus că poliţiştii sunt cercetaţi în urma unor controale făcute de Corpul de Control al MAI.

"Când constat că unele judeţe nu funcţionează aşa cum ar trebui, că sunt deficienţe, trimit Corpul de Control. În funcţie de ceea ce îmi prezintă, acţionez în continuare. În momentul de faţă, controalele de la Timiş şi Hunedoara s-au finalizat. Avem peste 20 de ofiţeri cercetaţi şi dintr-un judeţ şi din celălalt", a afirmat ministrul.

Potrivit lui Igaş, poliţiştii cercetaţi fie nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu, fie au avut "o slabă activitate de management".

Ministrul a adăugat că urmează să fie finalizate controale similare în judeţele Vâlcea, Argeş şi Călăraşi.

"Probabil acelaşi lucru se va întâmpla şi acolo, ca la Hunedoara şi Timiş", a adăugat Igaş.

Potrivit acestuia, este important să se înţeleagă faptul că instituţiile statului trebuie să se implice total în activitatea lor.

"Trebuie să înţeleagă şi cei care coordonează instituţiile statului că vremurile s-au schimbat, că aşteptările sunt altele, iar eu, în calitate de ministru, nu voi accepta jumătăţi de măsură din partea nimănui", a afirmat Igaş.

El a mai spus că îşi petrece în fiecare zi între 12 şi 14 ore în minister sau în deplasări de serviciu şi că nu şi-a luat nici măcar o zi de concediu în acest an, atitudine pe care o aşteaptă şi din partea poliţiştilor.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, vicepreşedinte al PDL, a participat, duminică, la tradiţionala serbare naţională care are loc la Ţebea, la mormântul lui Avram Iancu, însă a plecat de acolo în timpul discursului preşedintelui PNL, Crin Antonescu, acuzând că serbările au fost politizate.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a replicat că nu a fost deranjat de atitudinea lui Traian Igaş, care "a pus trupele locale să defileze în mod ostentativ" când a început să vorbească, deoarece "libertatea de circulaţie este sfântă".

Potrivit liderului PNL, discursurile susţinute nu au avut niciun fel de tentă politică.

Aproximativ cinci mii de persoane au participat, duminică, la Ţebea, judeţul Hunedoara, la tradiţionala serbare naţională care are loc la mormântul lui Avram Iancu.

La ceremonie au fost prezenţi şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, preşedintele PNL, Crin Antonescu, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, secretarul general al PSD Liviu Dragnea şi parlamentari de Hunedoara.

Manifestările au început cu o ceremonie religioasă, apoi a fost dat onorul militar, după care au fost depuse coroane de flori la mormântul lui Avram Iancu şi susţinute discursuri.

Avram Iancu, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munţii Apuseni, într-o familie de moţi înstăriţi. A studiat dreptul la Cluj şi a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Criş, fiind îngropat la Ţebea, judeţul Hunedoara, lângă "Gorunul lui Horea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici